Hlavní obsah

Slovácké divadlo má další cenu. Za originalitu.

Novinky, Blanka Šmejdovcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dlouho se o Slováckém divadle z Uherského Hradiště nemluvilo tak, jako v těchto dnech. Premiéra Platonova a závratných 90% od recenzenta J. P. Kříže, pozvání inscenace Měsíc nad řekou na nejprestižnější festival u nás, plzeňské Divadlo, a k tomu se přidává další úspěch, unikátní ocenění "Rekordman roku".

Foto: Slovácké divadlo

Manažerka Slováckého divadla v Uherském Hradišti Jitka Honsová a tiskový mluvčí a herec Josef Kubáník s cenou za originalitu.

Článek

Divadelníci získali unikátní ocenění za kampaň Společně do knihy rekordů. Ta slovácké scéně vynesla nejenom zápis do zmíněné knihy, ale také titul Nejoriginálnější rekord Česka.

Všechno se začalo odvíjet předloni na podzim, když herci vyhlásili touhu probojovat se do České knihy rekordů jako činoherní divadlo s největším počtem předplatitelů. Díky osmi tisícům pravidelných diváků to vyšlo. Mimochodem vysoké číslo si divadelníci stále drží a nedokáží s ním otřást ani scény s tvářemi známými z televizní obrazovky včetně pražského Národního divadla.

"Byl jsem uchvácen nejen samotnou skutečností, že Slovácké divadlo má přes osm tisíc předplatitelů, ale i atmosférou při předávání certifikátu. Bylo to u vás tak trochu jako z jiné planety a všem, kteří mají možnost pobývat na planetě zvané Slovácké divadlo, malinko závidím, byť si umím dobře představit, co je za tím vším práce," nechal se po návštěvě Hradiště slyšet prezident agentury Dobrý den, která knihu rekordů spravuje, Miroslav Marek.

Své nadšení tlumočil v Pelhřimově, kde agentura sídlí a před několika dny přišlo do Slováckého divadla pozvání, aby divadelníci převzali cenu za nejoriginálnější rekord Česka. "Mám z toho radost," usmívá se autor nápadu, herec Josef Kubáník. "Už jako malý jsem si přál být v něčem nejlepší, v kulturistice to evidentně nevyšlo, a tak došlo na slova babičky, která říkala - na blbosti jsi generál."   

Cenu za obrovského nadšení přítomných převzala manažerka divadla Jitka Honsová. "Bylo vidět, jak našemu divadlu v Pelhřimově fandí, celé zaplněné náměstí zhlédlo i náš speciální klip a já jsem byla opravdu hrdá," uzavírá spokojeně manažerka. Na podzim, kdy se začne nabízet předplatné na další rok, divadlo slibuje další kampaň, která tady prý ještě nebyla.

Jakými úspěchy se může pochlubit Slovácké divadlo:

- dosáhlo hranice 8 000 předplatitelů

- tento týden obdrželo pozvání na prestižní Mezinárodní festival Divadlo Plzeň, kde se v září představí s inscenací Anny Petrželkové Měsíc na řekou

- v roce 2016 jej navštívilo nejvíce diváků v historii - téměř 90 000

- v roce 2016 odehrálo nejvíce divadelních představení - více než 330

- dosáhlo rekordní soběstačnosti přes 47%

- obdrželo titul "Rekord roku" za Nejoriginálnější reklamní kampaň a bylo zapsáno do České knihy rekordů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám