Hlavní obsah

Slavný pianista Richard Clayderman na podzim zamíří do Prahy

Novinky, Iva Radostová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Představitel romantického piana, Francouz Richard Clayderman, přijede koncertovat 20. října 2015 do Kongresového centra v Praze. Slavný interpret Balady pro Adeline zahraje v doprovodu kompletního orchestru známé melodie mapující jeho hudební kariéru.

Foto: JVS Group

Richard Clayderman přijede v říjnu koncertovat do Prahy

Článek

Philippe Pagés, jak zní Claydermanovo vlastní jméno, se začal věnovat hře na klavír už v raném dětství. Kariéru mu předurčilo to, že jeho otec byl učitel hry na klavír, a tak mladému Philippovi odmalička vštěpoval základy hry na tento hudební nástroj.

Dnes je jednašedesátiletý Clayderman považován za nejúspěšnějšího pianistu planety. Svědčí o tom množství prodaných alb, jejichž počet se vyšplhal na sto miliónů.

Během své kariéry nahrál víc než tisíc dvě stě skladeb. Stal se tvůrcem a průkopníkem stylu romantického piana. Díky jeho interpretaci se skladba Balada pro Adeline, původně od Paula De Sennevilla, stala slavnou po celém světě. Pro české publikum je známá také v podání Jiřího Maláska. V tom Claydermanově se prodala v počtu několika miliónů kusů.

Kontakt s publikem

V současné době Richard Clayderman vystupuje na všech kontinentech světa. Po koncertech v Japonsku, Indonésii, Číně i Litvě se představí také českému publiku.

„Bez živého vystupování a blízkého kontaktu s publikem si svůj život nedovedu představit,” říká o své vášni k vystupování sám umělec. „Když vystupuji, snažím se maximálně soustředit, abych posluchačům nabídl co největší hudební zážitek," doplňuje Clayderman.

V Praze vystoupí v úterý 20. října 2015. Vrací se tak po dvouleté odmlce, kdy v Kongresovém centru zahrál před zaplněným hledištěm a sklidil bouřlivý aplaus. Na stejném místě se představí tentokrát s kompletním orchestrem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám