Hlavní obsah

Skiinterkriterium: „Mladší“ Slováci ovládli obří slalom, Česko hned v závěsu

Novinky, Martin Lorenc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slalom nebo obří slalom, na tom nezáleží. Rebeka Jančová ze Slovenska předvedla výkony, které jí získaly dvě zlaté medaile. V sobotu vyhrála slalom a v neděli znovu nejrychleji zajela i slalom obří.

Foto: Martin Lorenc

Start závodu.

Článek

O 42 setin později dojela česká Barbora Nováková a na třetím místě Alica Surová, také ze Slovenska.

Mezi chlapci byl nejrychlejší Miroslav Ilavský, reprezentant Slovenska. První a druhé místo dělí rozdíl pouhých 0,1 vteřiny. Stříbrnou medaili si tedy vyjel mladý talent David Kubeš (CZE), který ve včerejším slalomu vyhrál. Premiérovou medaili na letošním Skiinterkriteriu pro Velkou Británii získal Josh Galmarini, který byl jen o jednu setinu sekundy rychlejší než čtvrtý Pavel Sirotenko (RUS).

„Počasí se zhoršilo, je tu mlha. Kopec se jmenuje Zakletý vrch a tím je to také trošku dané. Závodníkům to však nevadí. Vadí to nám všem okolo, kvůli snížené viditelnosti. Diváci také nevidí celý závod, byť je to na velkoplošné obrazovce vidět lépe než ve skutečnosti,” informoval Jaroslav Křístek, ředitel závodu. 

Přehled zemí: Bosna a Hercegovina, Austrálie, Velká Británie, Rusko, Bělorusko, Nizozemsko, Litva, Makedonie, Řecko, Turecko, Ukrajina, Polsko, Slovensko, Česko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám