Hlavní obsah

Ski areál Razula chystá Maškarní lyžovačku, lyžařskou show a zelné speciality

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžařská sezóna na horách vrcholí. Ještě než se nachýlí k úplnému závěru, mohou si ji rodiče s dětmi v neděli 10. března ve Ski areálu Razula Velké Karlovice zpestřit tradiční Maškarní lyžovačkou.

Foto: Leona Brázdilová

Při Maškarní lyžovačce mají děti v maskách lyžování zdarma.

Článek

„Lyžaře srdečně zveme, sněhové podmínky jsou stále velmi dobré. Přes den je slunečno a teploty se drží nad nulou, ale v noci mrzne a navíc zasněžujeme, takže povrch sjezdovek se ani nehne. Na sjezdovkách je stále zhruba 80 cm sněhu,“ láká šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

Maškarní lyžovačka se uskuteční na sjezdovce Horal u hotelu Horal. V 9 hodin začne registrace, samotný program vypukne v 10 hodin. Stejně jako v minulých letech, i tentokrát budou mít děti, které dorazí v maskách, lyžování zdarma. Připraveny jsou pro ně hry a soutěže o ceny. Vlekaři připravují speciálně vyzdobenou trať plnou rekvizit a sladkostí, které mohou malí lyžaři během jízdy sbírat. Uskuteční se i soutěže o nejhezčí či nejoriginálnější masku.

Atraktivní zážitek slibuje také Razula Demo Show v pátek 8. března. Svůj um při ní poměří instruktoři lyžařských škol působících v beskydských ski areálech, kteří předvedou synchronní jízdy, při nichž na sjezdovce vytváří různé obrazce. Uskuteční se také lyžování s loučemi a nakonec i after party.

Ski areál Razula nabízí i možnost další zábavy. Děti i rodiče si mohou třeba zařádit na snowtubingu nebo zajít na gastronomický víkend s live vařením v hotelu Galik nazvaný „Bílé či červené zelí aneb Penicilin po Valašsku“ či na grilovaná kolena do Gril srubu Razula. Po celém dni na sněhu určitě přijde vhod i koupání v termálních bazénech Wellness Horal v hotelu Horal. Tamní slaná voda vyhřívaná až na 36°C je balzámem pro unavené svaly, děti určitě ocení zábavu v divoké řece, jeskyni nebo menším bazénku s vodním hřibem a také dětském koutku na odpočinkové terase.

Příjemným zpestřením se může stát také návštěva ovčí salaše asi 500 metrů od sjezdovky Horal, kde se v zimě zdržuje stádo „hotelových“ ovcí. V uplynulém měsíci se tu narodilo šest jehňat. Ovce i v zimě pobývají venku a jsou vděčné, když jim kolemjdoucí přinesou kus tvrdého chleba nebo je přikrmí uskladněným senem.

Více informací: www.razula.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám