Hlavní obsah

Skauti v Dobrušce tančili ve znamení květin

Novinky, Dana Ehlová

Pokud si někdo myslí, že skauti a junáci jsou především trampové, měl by zavítat na Malý velký ples do Dobrušky, který pořádá místní středisko Junáka, aby se přesvědčil, že to není tak docela pravda.

Foto: Jiří Štaffa
Článek

Každý, z dosavadních devíti ročníků plesu byl jinak tematicky zaměřen a ten letošní, který se uskutečnil v sobotu 16. února, probíhal ve znamení květin.

Výzdoba sálu Kulturního domu v Dobrušce proto odpovídala tématu a květiny živé, papírové nebo třeba pečené z lineckého těsta byly vidět úplně všude – na stolech i na oponě v prostoru jeviště.

Jednotlivé stoly měly různé nejen barvy, ale i názvy, to podle pomněnky, slunečnice, sasanky, čekanky, chrpy, kopretiny, zvonku, jaterníku, podbělu, mateřídoušky, vlčího máku atd. Pro soutěživé typy pak na stěnách viselo 15 obrázků rostlin - účastníci plesu mohli přiřazovat správné české a latinské názvy k jednotlivým květinám a přitom soutěžit o sladkou odměnu v podobě dortu.

Jistě potěšila i bohatá tombola se třemi druhy losů – výherními pro každou z více než 300 cen, nevýherními, které místo výhry obsahovaly cenné informace o léčivých rostlinách, a soutěžními, z nichž bylo možné složit deset druhů orchidejí, a postoupit do půlnočního slosování o další dort.

Pořadatele potěšilo, že téměř všichni návštěvníci přišli na ples s nějakou květinou, ať ve vlasech, v klopě, na kravatě nebo třeba ve vzoru šatů a že se především celý večer skvěle bavili. Za to patří dík jak kapele Pokrok z Kostelce nad Orlicí a Tanečnímu klubu Akcent, který připravil předtančení, tak i skupině skautek a jejich půlnočnímu překvapení v podobě havajských tanců.  

Reklama

Výběr článků

Načítám