Hlavní obsah

Silnice mezi Všeruby a Chudenínem se dočkala rekonstrukce

Novinky, Alena Lochmannová

V pátek 5. prosince byl slavnostně otevřen silniční úsek mezi Všeruby a Chudenínem na Plzeňsku, kde byl nově rekonstruován povrch silnice a osazeno nové dopravní značení.

Foto: KÚ Plzeňského k.raje

Celková délka rekonstruované silnice je 7,4 km.

Článek

"V samotném závěru roku 2014 byly předány do provozu tři zrekonstruované silniční úseky ve venkovských částech Plzeňského kraje. Po úseku Pernolec – Přimda na Tachovsku a turisticky významné silnici mezi Gerlovou Hutí a Hartmanicemi na Šumavě v okrese Klatovy byl v pátek oficiálně zahájen provoz na silnici II/190 mezi Všeruby a Chudenínem na rozhraní domažlického a klatovského okresu," uvedl při slavnostním zahájení náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro dopravu Jaroslav Bauer.

Rekonstrukce spočívala v recyklaci stávajících konstrukčních vrstev za studena s přidáním cementového a asfaltového pojiva. Po zrecyklování konstrukčních vrstev došlo k urovnání a následnému zhutnění povrchu. Součástí stavby byla rovněž stavební úprava propustků, stávajících sjezdů, rozjezdů křižovatek, obnova dopravního značení a čistění příkopů. Rekonstrukce vozovky respektovala v celé délce stávající šířkové a výškové poměry.

Rekonstrukcí došlo k zesílení konstrukčních vrstev a zvýšení únosnosti komunikace. Nové svislé dopravní značení představuje 25 dopravních značek, vozovka je vybavena i 400 ks nových směrových sloupků.

Celková délka rekonstruované silnice je 7,4 km. K financování nákladů ve výši 24,2 miliónu Kč využil Plzeňský kraj 100% finanční dotaci z evropských fondů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám