Hlavní obsah

Sídliště Velká Ohrada se po omezení dopravy dočká nových parkovacích míst

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez jednoho stovka přibude na sídlišti Velká Ohrada v Praze 13 parkovacích míst. Současná dávno nestačí, při stavbě sídliště v 90. letech minulého století se kapacita zřejmě zdála dostatečná. Nyní je problém nejen s parkováním, ale i s odvozem odpadu a průjezdem požárních či zdravotnických vozů.

Foto: Dan Novotný

Stavba parkoviště na Velké Ohradě

Článek

Výstavba s sebou ale nese také některá dopravní omezení, která budou muset obyvatelé okolních domů i uživatelé komunikací dočasně snášet.   

Od poloviny února se začalo s výstavbou parkovacích teras mezi ulicemi Janského a Klausova na sídlišti Velká Ohrada. Přibude 99 parkovacích míst, k dispozici by měla být od konce července. V důsledku prací je nutné přijmout některá opatření.

"Do konce dubna bude uzavřen slepý konec Klausovy ulice mezi mateřskou a základní školou. Od konce dubna bude provoz v tomto úseku Klausovy ulice částečně omezen mobilním záborem (technikou, která se bude přesunovat). Od 1. dubna do přibližně 20. června bude zcela uzavřen krátký úsek ulice Janského - mezi vyústěním Prusíkovy a Kurzovy ulice na jižní straně sídliště. V tomto místě bude okružní Janského ulice úplně přerušena," sdělil mluvčí městské části Prahy 13 Samuel Truschka.

Řidiči budou moci objet sídliště až k této uzavírce po západní nebo po východní straně a stejnou cestou se vrátit zpět. Na omezení upozorní řidiče dopravní značení.

Bližší informace budou průběžně zveřejněny na www.praha13.cz v oblasti Městská část - Doprava.

Reklama

Výběr článků

Načítám