Hlavní obsah

Setonova závodu se zúčastnilo přes 300 dětí z pionýrských oddílů

Novinky, Petr Hloušek

V přírodním parku Baba v Brně-Ivanovicích se v sobotu 20. dubna uskutečnil tradiční závod pionýrských tábornických oddílů. Setonova závodu se zúčastnilo celkem 309 dětí od 6 do 18 let, které soutěžily ve čtyřech věkových kategoriích.

Foto: Jakub Michna

Děti plní úkol na stanovišti Setonova závodu.

Článek

Jako zázemí celého závodu sloužilo hřiště Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje, kde si účastníci po závodu mohli dát výborný guláš, uvařený organizátory.

Organizátor závodu Vítězslav Ondráček uvedl: "Báli jsme se, že páteční deštivé počasí děti odradí, ale ty se dostavily v hojném počtu, a tak měli pomocníci na stanovištích co dělat. I když se akce konala na okraji Brna, během závodu jsme si užili krásnou přírodu na Babě, obzvlášť když se odpoledne ukázalo i slunce."

Na trase dlouhé podle věku 8-12 kilometrů na tříčlenné týmy čekalo celkem 17 stanovišť, na kterých si děti ověřily nejen své tábornické znalosti, jako jsou například morseovka, uzlování nebo první pomoc, ale také svou zdatnost při hodu na cíl nebo na finské stezce.

Kolemjdoucí na sobotní procházce lesem mohli být trochu zaskočeni, pokud narazili na Sněhurku, Křemílka s Vochomůrkou nebo Perníkovou chaloupku. Celý letošní závod byl totiž motivován jako filmový festival, proto děti startovaly z červeného koberce a úkoly jim zadávaly pohádkové postavičky. 

Kolem páté hodiny už byly všechny soutěžící hlídky bezpečně v cíli a následovalo vyhlášení výsledků, na kterém dostaly první tři hlídky v každé kategorii diplomy a ceny. Na první místa čekaly i putovní ceny, které každý rok mění majitele do té doby, než je někdo vyhraje třikrát po sobě – pak už zůstávají v oddíle natrvalo. 

Setonův závod pořádaný Jihomoravskou krajskou organizací Pionýra je už v Brně tradicí, a proto se už teď můžeme těšit na příští rok, kdy se všichni budeme snažit obhájit své ceny nebo vybojovat ještě lepší umístění než letos.

Chcete toho být také součástí? Stačí najít si na stránkách http://www.dobryoddil.cz oddíl ve svém okolí a už příští rok můžete vy nebo vaše děti závodit s námi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám