Hlavní obsah

Sestoupit do štol nejhlubších můžete v galerii Kotelna v Říčanech

Novinky, Eva Kočová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sestup do štol nejhlubších... je název nové výstavy, která v červnu začala v říčanské galerii Kotelna.

Foto: Eva Kočová

pozvánka na výstavu

Článek

Své obrazy zde prezentují dva mladí malíři - Ondřej Maleček a Ondřej Tkačík.

Kurátorka Lucie Šiklová uvedla výstavu slovy: "Ondřej Maleček (1977, Praha) vystudoval scénografii na AMU (1996) a malbu na pražské VŠUP (2006, prof. Nešleha a prof.Diviš) a symptomaticky narozen na prvního máje putuje máchovsky krajinou, a jeho naprosto osobitá malba, kterou lze zařadit do současných neoromantických proudů, je plná ikonografických, literárních a sémantických odkazů. Snoubí se v ní jasný intelekt s hlubokým citem a tato kombinace ve výsledku nabízí nesmírně vzrušující zážitek," uvedla Šiklová.

"Ondřej Tkačík (1981, Ostrava), loňský absolvent AVU (J. Sopko) se přímo na Václava Cílka odvolává ve své diplomové práci na pražské AVU z roku 2010 „Pod nebem , pod mrakem“, představující cyklus vnitřních, osobních krajin skrze prizma mraku, se kterým pracuje v symbolickém rozměru. Navazuje na tradici české imaginární krajiny, dotýká se severské symbolistní exprese, směřuje do temných hlubin (možná v tom má co dělat i umělcův ostravský původ) a dovádí ji k současně cítěnému výtvarnému vyjádření," řekla kurátorka.

Výstava potrvá do 14. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám