Hlavní obsah

Šenovským dorostencům se nedařilo, korfbalové semifinále se jim vzdálilo

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také v dorostenecké extralize vrcholí boje v základní části. O uplynulém víkendu bylo na programu několik dohrávek a deváté kolo nejvyšší dorostenecké korfbalové soutěže. Už nyní je jasné, že čtyřčlenné play-off nemine první Náchod, druhý Prostějov a třetí České Budějovice.

Foto: Jan Pařík

Prostějov (na snímku) si o víkendu pojistil semifinále dorostenecké extraligy.

Článek

O poslední postupovou příčku se ještě poperou brněnští korfbalisté a Šenov, tyto týmy jsou nyní na patnácti bodech. K semifinále má však o poznání blíž Brno, které má dva zápasy k dobru. Šenovu se totiž vůbec nevydařil víkend – ze čtyř střetnutí nevytěžil ani bod.

Dohrávka 7. kola:

Prostějov důležitý zápas zvládl. Kdyby dohrávku sedmého kola se Šenovem nevyhrál, o play-off by se musel ještě strachovat. Hanáci však žádné drama nepřipustili a bez větších obtíží po výborném týmovém výkonu triumfovali 29:17.

Šenov KC-ZŠ U19 - Prostějov SK RG U19 19:27

Poločas: 9:14. 

Dohrávka 6. kola:

Šenov následně nezvládl ani další důležité utkání. V dohrávce šestého kola sice šenovští korfbalisté vzdorovali Českým Budějovicím o poznání víc než Prostějovu, na body jim to však nestačilo. V poločase sice ještě drželi nadějný stav 5:5, jenže Krokodýli ve druhé části zabrali a nakonec zvítězili 16:12.

Šenov KC-ZŠ U19 - České Budějovice KCC Sokol U19 12:16

Poločas: 5:5. 

9. kolo:

Šenovští pak v Brně absolvovali s Českými Budějovicemi hned další zápas, tentokrát v rámci devátého kola. Na Jihočechy však nevyzráli ani na druhý pokus, prohráli 10:15 a play-off se jim tak výrazně vzdálilo.

Šenov nyní musí oba zbývající zápasy základní části bezpodmínečně vyhrát a navíc čekat na zaváhání Brna. Možná se bude rozhodovat ve vzájemném souboji, který je v plánu v posledním kole 24. února.

Brno KK U19 - Šenov KC-ZŠ U19 0:7 (kontumace)

Šenov KC-ZŠ U19 - České Budějovice KCC Sokol U19 10:15

Poločas: 5:7.

MINITURNAJ V NÁCHODĚ

Nový Lískovec do Náchoda nepřijel, uskutečnil se tak pouze duel mezi domácím týmem a Prostějovem. V něm byl úspěšnější domácí lídr tabulky, který zvítězil 21:15.

Aktuálně to tedy vypadá tak, že v prvním semifinále se utká Náchod s někým ze dvojice Šenov – Brno a druhou dvojici utvoří Prostějov a České Budějovice. Na konečné rozuzlení si však ještě musíme dvě kola počkat.

SK Plhov Náchod U19 - Brno KK Nový Lískovec U19 7:0 (kontumace)

Prostějov SK RG U19 - Brno KK Nový Lískovec U19 7:0 (kontumace)

SK Plhov Náchod U19 - Prostějov SK RG U19 21:15

Poločas: 15:8. 

Tabulka

1. Náchod             24 bodů

2. Prostějov          22

3. Č. Budějovice   20

4. Brno                 15

5. Šenov              15

6. Nový Lískovec   4

Reklama

Výběr článků

Načítám