Hlavní obsah

Senioři z „Trojky“ navštívili Chodsko historickým autobusem

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městský obvod Plzeň 3 pořádá každoročně několik zajímavých zájezdů, které si senioři mohou koupit za lákavé ceny.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

„V letošním roce jsme předložili seniorům s trvalým bydlištěm na území našeho obvodu pět tuzemských a jeden zahraniční zájezd. Při jarním prodeji, který byl hned beznadějně vyprodán, jsme našim seniorům slíbili ještě další, podzimní zájezdy, a slovo jsme dodrželi,” uvedl starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.  

Seniorům, kteří mají trvalý pobyt na území Městského obvodu Plzeň 3, obvod zajistil na podzim další tři zájezdy a na jeden z nich odjeli senioři z centrálního obvodu ve čtvrtek 24. října.  

„Tentokrát byl pro seniory připraven speciální zájezd historickým autobusem Karosa ŠD 11 z roku 1977, se kterým se vypravili do Klenčí pod Čerchovem, kde byl připraven program s ukázkami tradičních řemesel na Chodsku spojený s ochutnávkou koláčů a návštěvou Dřevorubeckého muzea v Peci pod Čerchovem,” informoval místostarosta MO Plzeň 3 David Procházka, který seniory spolu se starostou přivítal na „palubě“ a seznámil je s historickým autobusem.  

„Historický autobus měl mezi seniory velký ohlas, mnozí vzpomínali, jak s ním jezdili do práce či na dovolenou,” řekla Zdeňka Marková, pracovnice ÚMO Plzeň 3, která účastníky na zájezdu doprovázela. „I po cestě se lidé za autobusem otáčeli a mávali nám,” dodala.  

Vzhledem k pozitivnímu ohlasu uvažuje obvod do budoucna o další krátké trase zájezdu, kterou by senioři mohli opět absolvovat historickým autobusem.    

Reklama

Výběr článků

Načítám