Hlavní obsah

Seminář mistra etikety Ladislava Špačka zavítal do Liberce

Novinky, Dana Belušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stylové prostředí čtyřhvězdičkového Clarion Grandhotelu Zlatý Lev v Liberci poskytlo první únorový čtvrtek zázemí akci věnované stolování a správné etiketě, spojené s autogramiádou Ladislava Špačka.

Foto: CPI Hotels

Ladislav špaček během tematického semináře v Clarion Grandhotelu Zlatý Lev v Liberci

Článek

Seminář asistované večeře s praktickým nácvikem stolování pod dohledem známého odborníka na etiketu byl určený nejen manažerům, kteří vedou obchodní jednání během pracovních večeří a obědů, ale byl otevřen všem, kdo chtějí dostát společenským pravidlům, jež se k této události vážou.

Dlouholetý prezidentský mluvčí a autor několika knih o etiketě představil účastníkům zásady dodržování dress codu, zasedacího pořádku u stolu, společenské konverzace a samotného stolování. Hosté si pochutnali na degustačním menu z dílny šéfkuchaře restaurace Benada a mohli si vyzkoušet, jak správně konzumovat běžná jídla i speciality jako jsou mořské plody.

 „Při této příležitosti jsme připravili například gratinované šneky s rozpečenou česnekovou bagetkou nebo grilované tygří krevety s petrželovým máslem. Účastníci semináře si pochvalovali spojení dobrého jídla, erudovaného výkladu a osobního přístupu pana Ladislava Špačka,“ řekl Miroslav Souček, ředitel hotelu.

K příjemné atmosféře večera přispěla ochutnávka francouzských vín doplněná o předvedení správného držení sklenice, dekantace a degustace vína. Akci zakončila autogramiáda nejnovější knihy Ladislava Špačka věnované etiketě.

Reklama

Výběr článků

Načítám