Hlavní obsah

Semilská výzva dorazila také do Skutče

Novinky, Pavel Malina

V médiích často diskutovaná semilská výzva dorazila i do Skutče. Někteří podepsali bez výhrad, většina však nepodepsala.

Foto: Pavel Malina

vymentepolitiky.cz

Článek

Občanské sdružení Vyměňte politiky.cz přišlo s opatřením proti korupci "odspoda" . Podpisem  tzv. semilské výzvy se kandidáti do zastupitelstva zavazují prosadit po případném zvolení transparentnost většiny výběrových řízení, sdělovat důležité informace občanům a firmám a taktéž sdělovat případný střet zájmů. 

Podpisem této výzvy se taktéž zavazují nést následky za špatná rozhodnutí, když jim bude prokázán úmysl obohatit sebe, či své známé z městské pokladny.

Výzva obletěla republiku a ani Skuteč nezůstala výjimkou. Z více než 100 kandidátů do městského zastupitelstva Skutče jich zatím podepsalo 8.

TOP 09 a ODS jsou mezi těmi, kteří podepsali, nebo přislíbili, že tomu tak do voleb učiní. Nezávislí kandidáti a KSČM prý tuto možnost ještě promyslí. Nynější vedení radnice - KDU-ČSL a ČSSD - podpis odmítá. Podle slov jednoho z kandidátů ČSSD není zpracování podpisu "formou ankety" zcela ideální.

Seznam podepsaných kandidátů pod semilskou výzvu najdete na www.vymentepolitiky.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám