Hlavní obsah

Šedý zákal i hnisavý zánět spojivek odhalil den otevřených dveří

Novinky, Radka Miloševská

Několik desítek zájemců využilo možnosti prohlédnout si prostory Očního centra Agel v Ostravě - Vítkovicích a nechat se na Dni otevřených dveří bez předchozího objednání vyšetřit oftalmologem. Zájem lidí zdravotníky potěšil, zachycené výsledky už méně.

Foto: archiv Agel

Oční centrum AGEL se otevřelo veřejnosti, všichni příchozí podstoupili základní oftalmologická vyšetření.

Článek

Listopadový den otevřených dveří potvrdil důležitost pořádání podobných preventivně-osvětových akcí. Všem příchozím byla provedena základní oční vyšetření, a to měření nitroočního tlaku bezkontaktní metodou a orientační stanovení dioptrií autorefraktometrem.

„U třech pacientů jsme zachytili šedý zákal, čtyři měli zvýšený nitrooční tlak, tedy i vyšší riziko zeleného zákalu. Ale výjimkou nebyly ani akutní problémy – jeden příchozí měl dokonce hnisavý zánět spojivek,“ uvedla Ing. Eliška Brunclíková, obchodní manažerka Očního centra Agel. Návštěvníci velmi ocenili, že měli prostor pro diskusi a sdělení svých potíží.

Všichni lidé, kteří už brýle nosí, na akci využili služby optiky a optometristky. Nechali si překontrolovat své stávající brýle a ty také ultrazvukem vyčistit. „Den otevřených dveří nám potvrdil význam těchto preventivních vyšetření i jisté osvěty. Podobné akce rozhodně mají smysl, a proto bude Oční centrum Agel v těchto aktivitách i nadále pokračovat,“ míní Ing. Brunclíková.

Oční centrum Agel, které sídlí v Ostravě v areálu Vítkovické nemocnice, je specializované na refrakční operace a chirurgii předního segmentu oka, zejména operace šedého zákalu. Kromě operační péče poskytuje komplexní diagnostickou péči na úrovni současných poznatků medicíny, diagnostiku a léčbu zeleného zákalu a onemocnění sítnice. Oftalmologové zde ročně ošetří 27 tisíc klientů. Kromě areálu Vítkovické nemocnice se samostatné ambulance očního centra nachází také ve Vítkově.

Reklama

Výběr článků

Načítám