Hlavní obsah

S Moravskoslezskou Sinfoniettou vystoupí hostující dirigent Claudio Ordaz

Novinky, Jan Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již druhým rokem budou moci nejen obyvatelé půvabné vesnice Řepiště vyslechnout další exotický koncert. Jarní koncert v roce 2012 Moravskoslezská Sinfonietta (MSS) uspořádala spolu s japonským orchestrem Gunma junior orchestra. Nyní se představí publiku dirigent mexického původu Claudio Ordaz.

Foto: Jan Soukup

Claudio Ordaz (Mexiko/Finsko)

Článek

Již druhý Jarní koncert chystá Moravskoslezská Sinfonietta pro své posluchače na 30. března. Uskuteční se ve Sportovní hale Řepiště od 17 hodin.

V pořadí je to již třináctý koncert, který zmíněná orchestrální akademie pořádá. Vedení MSS se rozhodlo zachovat exotickou tradici jarních koncertů, a proto přizvalo ke spolupráci dirigenta Claudia Ordaze, který je původem z Mexika, ale žije ve Finsku. Dirigent Ordaz má za sebou bohatou uměleckou činnost. Svá studia zahájil v Mexiku, poté ve studiu pokračoval ve Spojených státech amerických, Estonsku a také v České republice.

Umělecký životopis Claudia Ordaze:

Claudio Ordaz je zakladatel a umělecký ředitel orchestru Savonlinna chamber orchestra. Nedávno vedl takové orchestry jako například Romanian Symphony, Symphony Orchestra of Tartu city Opera, Estonian Youth Symphony orchestra, Kuopio Symphony, Joensu Symphony, St. Michael Chamber orchestra, Savonlinna Symphony a Maine Festival Orchestra.

V roce 2004 se poprvé představil v České republice s orchestrem Praga Sinfonietta. V Mexiku pracoval s významnými orchestry, jako jsou Durango Symphony, La Paz Symphony Orchestra, Guadalajara Chamber orchestra, Aguascalientes Symphony a další.

Jarní koncert

Jarní koncert se ponese v duchu latinskoamerické hudby - publikum bude moci vyslechnout mj. suitu z mexického baletu. Koncert bude výjimečný také v tom, že se představí i šéfdirigent MSS Adam Sedlický. Sólistkou večera bude Vendula Stískalová-Černá, které přednese mexické písně.

Na začátku koncertu se uskuteční křest nástrojů, které MSS zakoupila z programu Prazdroj lidem 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám