Hlavní obsah

S-Cross od Suzuki nabídne novou generaci pohonu a větší zavazadlový prostor

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nástupce populární Suzuki SX4 nabízí zcela novou generaci pohonu všech kol, větší zavazadlový prostor a bohatou základní výbavu. Ceny pro český trh zatím nebyly zveřejněny, v sousedním Německu se bude prodávat za necelých 20 000 Euro.

Foto: Jan Kaše

Interiér působí vzdušným dojmem

Článek

Suzuki začala vyrábět vozidla již v roce 1955. V letošním roce dosáhla tato japonská automobilka 50 miliónů prodaných vozidel po celém světě.

I v České republice si našla tato značka cestu ke svým zákazníkům, přičemž stále větší oblibě se těší model SX4, nabízený s benzínovým i naftovým motorem a s možností pohonu všech kol. Malé SUV však mělo několik nedostatků, jako například malý zavazadlový prostor a použití tvrdých plastů v interiéru. Na druhou stranu světlá výška 190 mm umožňovala zdolat i náročnější terén.

Nástupce Suzuki SX4, nesoucí název SX4 S-Cross, může zajímavým způsobem zahýbat s českým automobilovým trhem, zvláště pokud bude nabízen za příznivé ceny. Proslýchá se, že by se čtyřkolka s dieselovým motorem a ve slušné výbavě mohla prodávat kolem 450 000 Kč.

Na českém trhu by se měly objevit čtyři výbavové stupně. U Comfortu mohou zákazníci kromě jiného očekávat multifunkční volant (ovládání audia a tempomatu), rádio s CD přehrávačem (+MP3, USB a 4 repro), dvojitý zavazadelník, výškově nastavitelné sedadlo řidiče i spolujezdce, manuální klimatizaci.

Stupeň Premium nabídne dále duální automatickou klimatizaci, kožený volant, zadní loketní opěrku s držáky nápojů, Hill Holder (pomocník rozjezdu do kopce), stříbrné ližiny, bezklíčkové odemykání a startování či nastavitelná opěradla zadních sedadel.

Elegance přinese oproti nižším výbavovým stupňům bi-xenonové přední světlomety, dešťový senzor, ovládání telefonu na volantu, vyhřívané přední sedačky, ostřikování světel, bluetooth a parkovací senzory (přední i zadní).

Poslední a nejvyšším stupněm je Elegance Lux, zahrnující navíc systém start-stop, panoramatické střešní okno a kožené čalounění.

Zajímavým zpestřením je pak bezesporu zcela nová generace pohonu 4x4, systém All Grip, zahrnující čtyři volitelné režimy – Auto (pohon pouze předních kol a v případě prokluzu se automaticky zapojí i zadní náprava), Sport (umožňuje maximální využití pohonu všech kol v závislosti na akceleraci), Snow (ideální pro zasněžené, mokré a kluzké povrchy) a Lock (využitelný v nejtěžších podmínkách).

S-Cross bude nabízen s benzinovým motorem o objemu 1568 cm3, výkonem 88 kW a maximálním točivým momentem 156 Nm/4400. U této verze bude k dispozici  pětistupňová nebo automatická převodovka.

Dieselový motor o objemu 1598 cm3 bude poskytovat stejný výkon jako benzínový, ale točivý moment narostl na 320 Nm/1750. Výhodou je i šestistupňová převodovka.

Za zmínku rovněž stojí zavazadlový prostor, který byl oproti předchozímu modelu výrazně zvětšen, a to až na úctyhodných 430 litrů. Tím byl odstraněn jeden z hlavních nedostatků Suzuki SX4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám