Hlavní obsah

Rýmařovská hledačka provede návštěvníky nejzajímavějšími kouty města

Novinky, Libuše Miarková
Aktualizováno

Netradiční prohlídku města připravilo pro návštěvníky Informační centrum v Rýmařově ve spolupráci s místním hotelem Slunce. Turisté si Rýmařovskou hledačku, tak se soutěž jmenuje, pochvalují.

Foto: Stanislav Juga

Rýmařovské náměstí.

Článek

„Je to příjemné zpestření procházky,“ uvedl Jiří Juránek z Brna. „Díky Rýmařovské hledačce jsme se prošli po nejzajímavějších koutech města a při putování odhalili řadu tajemství.“

Organizátoři zábavné akce připravili leták, který čtenáře láká k výletu následujícími řádky: „Jeseníky za humny, Praděd do výše se tyčí, vodopády u Rešova, z krás až přecházejí oči. Velká škoda byla by však Rýmařov po cestě minout, mnoha památek a parků, výhledů si nepovšimnout. Vydejte se s námi nyní na prohlídku částí města, zapojte mozkové buňky, čeká vás zábavná cesta!“

Dvanáct rýmovaných zastavení seznámí účastníky s historií města a také upozorní na drobné detaily, kterých si v běhu všedních dní návštěvník a mnohdy ani místní obyvatel nevšimne.

Ke každému zastavení se v hledačce váže otázka, na kterou výletníci najdou odpověď na místě samotném a zapíší si ji do políček k tomu určených. Po navštívení všech dvanácti rýmařovských pamětihodností a zodpovězení všech otázek si pak složí heslo, které vysloví v cílovém hotelu Slunce. Bude-li heslo správné, v recepci se dozví cestu k truhlici se zlatým pokladem. Ta se ale otevře až po rozluštění čtyřmístného kódu k zámku na truhlici.

„Pokud výletníci dávali při hledačce pozor, problém to pro ně nebude,“ uvedla Markéta Petrošová, pracovnice rýmařovského informačního centra.

Hledačku o délce tří kilometrů si mohou účastnící projít každý den, v každém ročním období, za každého počasí, od 11 do 20 hodin. Výlet je to nenáročný, vhodný i pro rodiny s malými dětmi. Dá se zvládnout během dvou hodin. Jen v jeho úvodu je třeba si opatřit leták Rýmařovské hledačky s podrobnými instrukcemi. Lze si ho i vyzvednout v rýmařovském informačním centru nebo v hotelu Slunce, kde netradiční prohlídka města končí, nebo vytisknout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám