Hlavní obsah

Rychnovští basketbalisté po výborných výkonech ve finálové skupině postoupili do II. ligy

Novinky, Martin Fletcher

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 8. a 9. dubna se ve Sportovní hale Romana Šebrleho v Rychnově nad Kněžnou uskutečnil Final Four Východočeské ligy mužů v basketbalu. Šlo o dvě semifinále - každý poražený ze semifinále hrál o třetí místo, výherci semifinále se pak utkali o přímý postup do II. ligy.

Foto: Martin Fletcher
Článek

První semifinále začali v sobotu odpoledne hráči domácího týmu BC Spartak Rychnov nad Kněžnou proti Basketbal TJ Svitavy „B“. Utkání bylo velmi pohledné, napínavé a místy velmi vyrovnané. Domácí za značné podpory fanoušků předvedli koncentrovaný výkon a zaslouženě utrhli výhru 75:59.  

Po zápase jsme požádali o rozhovor nejlepšího svitavského hráče Jakuba Kačengu.

Jak hodnotíte utkání a výkon vašeho mužstva a co zítřejší utkání o třetí místo?

„Náš výkon nebyl úplně dobrý. Snažili jsme se hrát to, co nás během sezóny dostalo až sem. Naše obrana nezafungovala jak by měla, a proto jsme prohráli. Doslova to vnímám, že nás domácí úspěšně zadusili pod košem. Zítřejší utkání o 3. místo beru jako úspěch, neboť jsme se v tabulce pohybovali na nejnižších místech. Samozřejmě, že nám šlo o finále, ale je to tak, jak to je.”

Slovo dostal i trenér domácího BC Spartak Rychnov nad Kněžnou Petr Šorna.

Jak hodnotíte výkon vašich svěřenců a koho byste rád za dobrý výkon pochválil?

„Rozhodně musím pochválit Pavla Brandejse, který nastartoval zlom v prvním poločase, dále pak Ondru Hemra, Petra Čermáka a vlastně celý tým. Chtěl jsem, aby si každý zahrál a nechal na hřišti maximum. Kluci se snažili, předvedli skvělý basket, je těžké někoho vypíchnout nad druhými.”

Po tomto utkání proběhlo semifinále mezi celky BK Přelouč „B“ a Sokol Vysoké Mýto, zápas skončil výhrou Přelouče v poměru 83:73.

V neděli 9. dubna pak začal od deseti hodin zápas o třetí místo mezi TJ Svitavy „B“ a Sokolem Vysoké Mýto. Svitavy vyhrály 84:72.

Ve finále se setkala družstva domácího BC Spartak Rychnov nad Kněžnou a hostujícího BK Přelouč „B“. Diváci během zápasu vytvořili výbornou atmosféru a hnali své hráče za vítězstvím. Rychnovští hráči předvedli výborný výkon a naprosto po zásluze vyhráli 100:59 a tím postoupili do toužebné II. ligy.

Radost hráčů a diváků po vítězném utkání a postupu byla nekonečná, hráči několikrát poděkovali divákům a pak si již i se svými blízkými užívali radost z pohárů.

„Jsem moc šťastný a spokojený, moc děkuji všem hráčům, jejich rodinných blízkým a také samozřejmě moc fanouškům za jejich podporu nejen během této sezóny. Postupu si nesmírně vážíme a je to pro nás velká výzva,” řekl trenér Petr Šorna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám