Hlavní obsah

Rušná neděle bílinských strážníků

Novinky, Josef Tovara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodinu po nedělní půlnoci přijalo operační středisko Městské policie Bílina oznámení o vloupání do sklepních prostor v jednom z panelových domů na Teplickém předměstí v Bílině. Na místo se okamžitě vydali strážníci, kteří prováděli pochůzkovou činnost nedaleko udaného místa.

Foto: Městská policie Bílina

Městská policie Bílina, ilustrační foto

Článek

Hlídka zde zjistila poškozené sklepní okno a když strážníci vykopnutým oknem nahlédli dovnitř, spatřili muže, který byl natolik zabrán do páčení dveří sklepní kóje, že ani neslyšel strážníky přicházet. Na místo byla přivolána další hlídka MP. Společnými silami pak strážníci zadrželi dva pachatele vloupání. Zda ten druhý, který se ukrýval v prostoru sklepů, měl hlídat, zda někdo nejde, není ještě jasné.

Při běžné kontrolní činnosti v prostoru Teplického předměstí spatřila hlídka MP Bílina osobní motorové vozidlo, o němž strážníci z minulosti věděli, že je používá i osoba, která není držitelem řidičského průkazu, informoval František Krejčí, tiskový mluvčí bílinské Městské policie.

Když se strážníci k vozidlu přiblížili natolik blízko, že mohli rozpoznat osobu řidiče, jejich podezření se potvrdilo. V okamžiku, kdy hlídka chtěla vozidlo zastavit, řidič sešlápl plynový pedál a pokusil se hlídce zmizet. K jeho smůle však vjel do míst, kde je prováděna stavební činnost. Když řidiči došlo, že strážníkům neunikne, vyskočil za jízdy z vozidla, přičemž vozidlo pokračovalo samo nekontrolovaně v jízdě. Strážníci tak byli nuceni namísto pronásledování podezřelého zajistit vozidlo, které jen shodou okolností nesrazilo chodce, kteří se v té chvíli na místě pohybovali.

Později došlo k incidentu s majitelem vozidla, který se dostavil k vozidlu. Majitel vozidla začal strážníkům z nepochopitelných důvodů vulgárně nadávat a vyhrožovat smrtí. Případ si převzala Policie ČR. Řidiči i majiteli hrozí v případě odsouzení vysoké tresty odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám