Hlavní obsah

Rozloučení s Poličským kulturním létem

Novinky, Klára Kašparová

Prázdniny se krátí a s nimi do finále míří sedmý ročník multižánrového festivalu Poličské kulturní léto. V posledních prázdninových dnech do Poličky přinese tvůrčí dílnu pro děti, posezení s harmonikáři a letní kina.

Foto: Klára Kašparová

Posezení s harmonikou se uskuteční v neděli 27. 8. 2017

Článek

V sobotu 26. srpna v parku u hradeb vyroste ležení středověkých bojovníků a odehraje se zde bitva, která nadšencům historie Poličky předvede, jak to mohlo vypadat před založením města. Na návštěvníky mimo jiné čeká ukázka zbraní, zbroje, řemesel a dobové kuchyně.

Festival potěší i po hudební stránce. V neděli 27. srpna se v atriu poličského muzea uskuteční tradiční vystoupení nadšených harmonikářů z Poličky i okolí, aby návštěvníkům poslechem lidových písní zpříjemnili nedělní odpoledne.

„Akce se těší stále velké oblibě a každoročně si ji nenechá utéct na desítky spokojených návštěvníků. Naše tak zvané posezení s harmonikou se koná ve spolupráci s panem Hladíkem a jsem ráda, že on i jeho společníci jsou již sedmým rokem ochotni ke spolupráci,“ uvádí organizátorka Alena Zavoralová.

Prázdninový maraton tvůrčích dílen zakončíme v úterý 29. srpna vyráběním mini skleníků. „Pomocí písku, kamenů a rostlin vytvoříme malý skleník, který zpestří váš domov. Děti se rozloučí s prázdninami a ještě si užijí spoustu zábavy při tvoření skleníku,“ doplnila organizátorka Alena Zavoralová z poličského muzea.

Festival míří k závěru své jízdy a již tradičně bude zakončen letním kinem. Ve středu 30. srpna zazní v hudebním sále poličského muzea Requiem za sen – strhující film o drogové a televizní závislosti. S prázdninami se rozloučíme v pátek 1. září promítáním pod širým nebem, které nabídne syrový film podle kultovního románu Jana Pelce …a bude hůř.

Kompletní srpnový program je k nahlédnutí na webové stránce www.letopolicka.cz. Novinky a aktuality mohou návštěvníci hledat na facebookové stránce Poličské kulturní léto. Festival pořádá Centrum Bohuslava Martinů a Městská knihovna Polička ve spolupráci s MaTami z. s.

Reklama

Výběr článků

Načítám