Hlavní obsah

Rozkvetlá Floria zve do Kroměříže

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do neděle 11. srpna hostí výstaviště v Kroměříži 37. ročník výstavy Floria Léto 2013. Tradiční zahradnická akce se sem z kapacitních důvodů přesunula z Věžek. Floria nabízí mimo jiné speciální výstavy mečíků, kaktusů, begonií a aranžmá ve 3D. O víkendu se uskuteční výstava hospodářských zvířat.

Foto: Leona Roháčková

Begonie mají letos na Florii premiéru

Článek

Na výstavišti s rozlohou 23 tisíc metrů čtverečních nabízí vystavovatelé květiny, nejrůznější druhy rostlin, keřů a stromků od skalniček. Zájemci zde najdou vše pro okrasnou i užitkovou zahradu od stromků, přes cibuloviny až po zeleninu či vybavení terasy nebo balkonu. Rozšířená nabídka se vztahuje i na zahradní techniku a nábytek.

Specialitou letošní letní Florie je především výstava mečíků, lilií a nově i begónií. Stovky barevných rázů a desítky druhů se představují v samostatné hale, nechybí mezi nimi ani nové odrůdy ve speciálním aranžmá.

Absolutní novinkou je výstava kaktusů a sukulentů, na které Floria spolupracuje se spolkem Frailea Kroměříž. Jeho členové nabízí návštěvníkům nejen své výpěstky, ale i odborné rady.

Od pátku do neděle se uskuteční prodejní výstava drobného domácího hospodářského zvířectva, k vidění bude drůbež, králíci i exotičtí ptáci. Součástí akce bude tradiční volba Králíka Moravy.

Floria patří po olomoucké Floře k nejvýznamnějším výstavám tohoto druhu na Moravě. Otevřeno je denně od 9 do 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám