Hlavní obsah

Rozebraná lávka zmátla některé chodce, nová ji nahradí koncem roku

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu ráno 26. března začalo rozebírání pěší lávky přes Místeckou ulici. Nahradí ji nová lávka pro pěší, která spojí vznikající novou čtvrť Nová Karolína s nádražím a nákupním centrem u autobusového nádraží v Ostravě. Stavba má být podle plánů ukončena v závěru letošního roku.

Foto: Josef Zajíc

Lávka pro pěší je již rozebrána. začíná se stavět nová.

Článek

Přestože občané Ostravy a okolí byli o rozebírání lávky nad Místeckou ulicí informování přes média, někteří zmateně bloudí a neví, jak se mají z nádraží nebo na nádraží dostat.

Z autobusového nádraží u Frýdlantských mostů je značena cesta podchodem pod autobusovým nádražím. Pak vede na Frýdlantské mosty po ulici 28. října nad Místeckou silnicí. Následuje klíčové místo. Zvýšenou pozornost musí občané věnovat při přecházení silnice, po které vyjíždějí auta směr Ostrava - město a na druhé místo, kde auta  sjíždějí dolů do zúžených pruhů na Místecké ulici.

V těchto místech je značka upozorňující chodce na přechod, jsou tu i umístěny značky zakazující přechod přes Místeckou ulici, ale jak jsme mohli vypozorovat, tak občané, kteří šli na nádraží, tuto značku většinou nerespektovali. Za snížené viditelnosti by zde mohlo dojít k vážné dopravní nehodě.

Řidiči motorových vozidel, kteří zde budou projíždět, by proto měli věnovat zvýšenou pozornost přecházejícím chodcům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám