Hlavní obsah

Rodinný den plný techniky, hudby, vědy a divadla chystá své třetí pokračování

Novinky, Štěpánka Friedrichová

V sobotu 5. října proběhne od 10 do 15 hodin na Stanici techniků DDM hl. m. Prahy v Podbabě rodinný den plný techniky, hudby, vědy a divadla pod názvem oteVŘENÍ. Jedná se už o třetí ročník této oblíbené akce.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Rodiče a děti budou mít první říjnovou sobotu možnost seznámit se se vším, co Stanice techniků nabízí, a k tomu si užijí i bohatý doprovodný program. 

Zázemí Stanice techniků předvedou návštěvníkům zástupci jednotlivých odvětví. Železniční modeláři představí klubové kolejiště budované již od osmdesátých let, které si budete moci prohlédnout za plného provozu. Dále navštívíte panel MHD – model města s funkční hromadnou dopravou a společně s automodeláři si budete moci vyzkoušet 40 metrů dlouhou autodráhu, na které se jezdí republikové i mezinárodní závody.

Pro dívky bude k dispozici šicí dílna, kde si budou moci pod vedením zkušené pedagožky ušít něco pro radost, chlapci pak určitě rádi využijí možnosti zašermovat si. Pro nejmenší bude připravena tvořivá dílna.

Jako na každé podobné akci ani zde nebude chybět pohádka, tentokrát to bude od Studia Damúza Honza Pták od 11 hodin, těšit se můžete i na vystoupení pěveckého sboru Dlouhomladí ve 13.30.

V listopadu uplyne 30 let od sametové revoluce, kterou akce také připomeneme. Stane se tak nenásilnou formou, upozorněním dětí na některé rozdíly mezi dneškem a dobou před listopadem 1989. Před Stanicí techniků bude umístěna Lennonova zeď, na kterou budou děti dávat kartičky, kam napíší, čeho si váží, že nyní mají. Další aktivitou bude například vyplňování kvízů na dané téma.

Adresa: Pod Juliskou 2a, Praha 6 (metro Dejvická a pak přestup na tramvaj, autobus; tramvaje 8, 18 zastávka Nádraží Podbaba; autobusy 107, 116, 147, 160, 340, 355, 359 zastávka Nádraží Podbaba)

Reklama

Výběr článků

Načítám