Hlavní obsah

Rodičem v době webové

Novinky, Lenka Kodrlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Informační centrum pro mládež Uherské Hradiště pořádá konferenci pro rodiče o rizicích online světa. Akce se uskuteční v úterý 22. října od 18:00 do 20:00 v kině Hvězda v Uherském Hradišti.

Foto: Lenka Kodrlová
Článek

Svět dětí a teenagerů je zaplaven digitálními technologiemi, které jim přináší nové široké možnosti: učit se, bavit se a komunikovat s celým světem. S možnostmi, které internet a nové technologie přinášejí, jdou ruku v ruce i nová rizika. Těmi jsou nejvíce ohrožení právě mladí uživatelé.

Rychle se totiž naučí technologie ovládat, přitom jim ale často schází základní opatrnost. Je proto hlavně na rodičích a učitelích, aby se snažili děti a teenagery přimět k uvažování nad tím, jak nové technologie vlastně používat.

Rizika internetu a nových komunikačních technologií vůbec jsou těžko přehledná a neustále se vyvíjejí. Konference pro rodiče má pomoci se v problému zorientovat a zároveň přinést informace o tom, jak přispět k bezpečnějšímu a přitom svobodnému pohybu dětí a teenagerů v nových technologiích, jak střízlivěji přistupovat k digitálním technologiím a vypěstovat si návyky digitální hygieny. 

Hosté:

Mgr. David Kudrna, odborník z Národního úřadu kybernetické a informační bezpečnosti

Mgr. Jarmila Krajčová, psycholožka

Mgr. Karolína Presová, zakladatelka projektu Replugme

Jakub Hříbek, student SŠ a moderátor akce

Lukefry, youtuber a zástupce mladé generace

TÉMATA:

- Rizika komunikace na internetu

- Závislosti a principy digitální hygieny

- Vývoj dětské sebereflexe a osobnosti v online prostředí

- Dětská tvořivost na sociálních sítích aneb zapomeňte na nevinnost vašich dětí

- Nastavení rovnováhy online a offline světa pro vaše děti

(Během příspěvku Mgr. Kudrny z NÚKIB nebude možné pořizovat audiovizuální záznamy z důvodu potenciální viktimizace dětí.)

Partnerem konference jsou Městská kina Uherské Hradiště. Akce proběhne za finanční podpory Zlínského kraje a města Uherské Hradiště.

Akce je zdarma, ale vzhledem k omezené kapacitě míst je nutno se hlásit přes rezervační systém kina Hvězda na: http://www.mkuh.cz/klient-523/kino-157/stranka-4726/film-343595 

Reklama

Výběr článků

Načítám