Hlavní obsah

Rocková legenda Dan McCafferty natočí v Praze klip v režii fotografa Antonína Kratochvíla

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Natáčení videoklipu k písni You and Me skladatele Karla Maříka spojí cesty dvou světově uznávaných umělců. Fotografa Antonína Kratochvíla a frontmana kapely Nazareth Dana McCaffertyho. Skladba je předzvěstí unikátního projektu Akordeon bez hranic.

Foto: Josik Nový

Zpěvák Dan McCafferty, frotman legendárních Nazareth, bude v Praze natáčet videoklip se slavným fotografem Antonínem Kratochvílem

Článek

„Celý klip bude ztvárněn během noci a východu slunce. Představuji si podmanivé scény z noční ulice. Do toho detailní záběry zpívajícího Dana a Káji hrajícího na akordeon a samozřejmě nesmí chybět krásná žena, o které píseň vypráví,“ nastiňuje scénář videoklipu režisér Antonín Kratochvíl. Natáčení videoklipu proběhne v naší metropoli ve dnech 12. a 13. prosince. Autory textu písně jsou Dan McCafferty a Miloš Skalka.

„Myšlenka vytvořit skladbu pro akordeon a symfonický orchestr ve mně zrála velmi dlouho. Prostřednictvím koncertu chci lidem ukázat, jaké žánrové a zvukové možnosti v sobě akordeon ukrývá a jaká je v něm obrovská hudební duše,“ popisuje Karel Mařík svou představu projektu Akordeon bez hranic.

Pěvecky se na Akordeonu bez hranic vedle McCaffertyho podle Maříkových slov podílí ještě někdejší dlouholetý sólista ruského armádního pěveckého sboru Alexandrovci Andrej Romanov, zpěvačka Kristýna Peterková a řada dalších umělců.

„Klip k You and Me točíme jako promo pro koncerty Akordeon bez hranic, které plánujeme na jaro příštího roku, ale samozřejmě, že ho do světa vypustíme i samostatně,“ dodává Karel Mařík.

Antonín Kratochvíl je světově uznávaný český fotograf. Ve své tvorbě se věnuje zejména dokumentární fotografii, za kterou byl několikrát mezinárodně oceněn. Jeho fotografie se objevují v nejprestižnějších novinách a časopisech po celém světě. V roce 1999 ho časopis American Photo zařadil mezi sto nejvýznamnějších osobností světové fotografie.

Dan McCafferty je sólový zpěvák a jedním ze zakládajících členů skotské hard rockové skupiny Nazareth, která vznikla v roce 1968. Vedle alb domovské kapely má na kontě dvě sólová alba s názvem Dan McCafferty a Into the Ring.

Karel Mařík je hudební skladatel, producent, aranžér a instrumentalista. Věnuje se popové, rockové, divadelní, filmové, klasické a scénické hudbě. Spolupracuje mimo jiné s největšími hvězdami české hudební scény, např. s Danielem Landou, Petrem Kolářem, Michalem Pavlíčkem či Annou K, produkuje hudbu k celovečerním filmům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám