Článek
První květnová neděle (5. 5.) promění nádvoří bývalé Jezuitské koleje v Uherském Hradišti v pestrobarevný karneval jídla. Celkem 17 amatérských kuchařů i profíků z gastro světa si v prostorách barokní budovy otevře mezi 10 až 15 hodinou svou vlastní pop-up restauraci, kde představí své kulinářské umění.
Festival nabídne bohatý výběr sladkých, slaných, teplých i studených pokrmů a nápojů domácí produkce. Dorty a zákusky, koláče, sušenky, donuty, pomazánky, sandwiche, řepové burgery, jarní polévka, hovězí líčka na víně, chilli con carne, jarošovské pivo nebo třeba poctivá Zázračná limonáda – toť jen malá ukázka z letošní nabídky. Specialitou tohoto ročníku pak budou alko nanuky od NaNook. Na své si přijdou také bezlepkáři, vegani nebo příznivci raw stravy.
Nápad dočasných restaurací na jeden den vznikl roku 2011 v Helsinkách a rychle se rozšířil po celém světě. Myšlenkou celé akce je zejména společně se bavit, setkávat a sdílet mezi sebou radost z jídla a vaření.
Pokud rádi objevujete nové chutě, rozhodně si nenechte festival ujít. Vstup pro návštěvníky je volný. Akci pořádá komunitní kavárna Cafe 21.