Hlavní obsah

Rekonstrukce kolejí zastaví tramvaje na Hranečník a Novou huť v Ostravě

Novinky, Ondřej Petráš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tramvajovou část ostravské MHD omezí v období od 24. srpna do 2. září výluka z důvodu rekonstrukce kolejí, tentokrát v úseku mezi zastávkami Výstaviště a Důl Zárubek na trase z centra města na Hranečník a Novou huť.

Článek

Dojde tak k omezení tramvajových linek 4, 10, 12 a 14 a zavedení náhradní autobusové dopravy (NAD) minimálně v části trasy. Linky 4, 10 a 12 budou ukončeny na zastávce Výstaviště, odkud bude dále na Hranečník a Novou huť zavedena NAD. Tramvajová linka 14 bude vedena NAD v celé své trase. Přestup mezi tramvajovými spoji a spoji NAD je zajištěn na zastávce Karolina, kde bude zřízena provizorní zastávka pro spoje náhradní dopravy.

Tramvajová zastávka „U Hradu“ bude po dobu výluky přemístěna na zastávku „Hradní náměstí“, ostatní zastávky NAD budou umístěny v blízkosti dotčených tramvajových zastávek. Náhradní doprava za linku 14 nebude obsluhovat zastávky Elektra – Muglinovská (a zpět) na ulici Nádražní z důvodu jízdy po Sokolské třídě, kde budou náhradou obsluhovány stávající zastávky.

Po červencové výměně kolejí u zastávky Nová Ves Vodárna a obnovení běžné rychlosti se jedná o další rekonstrukční zásah do tramvajové sítě v Ostravě. Během letošního září a října je ještě plánovaná výměna kolejí mezi zastávkami Křižíkova – Muglinovská, Náměstí Republiky – Vítkovice vysoké pece, na ulici 1. máje a na ulici Opavské (výjezd z areálu vozovny v Porubě).    

Kompletní informace k výluce, včetně informací k umístění zastávek NAD jsou k nalezení na webových stránkách DP Ostrava www.dpo.cz v sekci Aktuální omezení v MHD.   

Reklama

Výběr článků

Načítám