Hlavní obsah

Rej čarodějnic ovládl i Holčovice

Novinky, Radek Vráblík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Areálem TJ Tatran v Holčovicích vládla v pátek 29. dubna čarodějnická atmosféra.

Foto: Radek Vráblík

Čarodějnice zapisuje všechny přítomné do evidenční knihy

Článek

I letos se konal od 16.00 do 19.00 hodin v Holčovicích rej čarodějnic, který byl organizován místním obecním úřadem. Čaroděj Ivo Opletal a čarodějova dcera Jana po celou dobu bavili děti svým zábavným program.

V programu nechyběl tanec, soutěže a vystoupení čarodějnic a čarodějů. Zapálena byla i velká ohnivá vatra se slaměnou čarodějnicí, která po zapálení celá vzplanula. Oheň pak všichni využili na opékání špekáčků.

Po celou dobu netradičního reje čarodějnic probíhala i soutěž o nejkrásnější čarodějnici nebo čaroděje letošního pátého ročníku. Pro výherce byly připraveny i bohaté věcné ceny.

V kategorii dětí obsadila první místo dvouroční holčička Ema Krumlová se svojí maminkou, druhé místo Jakub Šustek a třetí pak Viktor Chudoba. Kategorie dospělých byla také velice zajímavá. První místo si zasloužila místní poštovní doručovatelka Boženka Drlíková, na druhém místě se umístila slečna Dominika Vasilová a na třetím pak paní Martina Herodková. Dvaatřicet čarodějnic a čarodějů si reje hodně užilo a těší se už na další ročník sletu čarodějnic v Holčovicích.

"Čarodějnický slet pořádáme, aby celková tradice nezanikla a občané si mohli tak i mezi sebou ucelit své vztahy rodinného života na obci. Je škoda, že letos nepřišlo více lidí nebo se i nesešla celá vesnice, protože program letošního ročníku byl velice bohatý,“ uvedla Blanka Kundrátová, zaměstnankyně místního informačního centra při OÚ Holčovice.

Reklama

Výběr článků

Načítám