Hlavní obsah

Ředitel Národní kanceláře Papežských misijních děl Zambie ocenil pomoc českých dárců

Novinky, Jaroslav Blažek

P. Bernard Makadani Zulu je ředitelem Národní kanceláře Papežských misijních děl Zambie a do České republiky přijel na pozvání našeho národního ředitele Papežských misijních děl Česka, P. Jiřího Šlégra. Na jeho cestách po České republice jej P. Jiří Šlégr také doprovázel.

Foto: Jaroslav Blažek

P. Bernard Makadani Zulu a P. Jiří Šlégr

Článek

Jedním z důvodů proč P. Bernard přijel, bylo to, že mnoho dárců z České republiky podporuje projekty Papežských misijních děl (PMD) na pomoc chudým a trpícím lidem v Zambii. A právě zambijský původ P. Bernarda mu umožňuje dobře chápat situaci v jeho zemi a o to více oceňuje pomoc, kterou dárci i z České republiky jeho zemi poskytují. Také proto se při své cestě osobně setkával se svými příznivci i s příznivci Zambie.

P. Bernard pobyl v ČR sice jen pouhých pět dní – od 12. do 16. listopadu – ale i v tak krátkém čase stačil navštívit Prahu, Olomouc i centrum českých misijních děl ve Špindlerově Mlýně. Zde jsme také měli možnost se s ním osobně setkat a zúčastnit se promítání filmu Zambijský bambo, pojednávajících o postavení bohoslovců v Zambii, a následující besedy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám