Hlavní obsah

Recitál jednoho z nejlepších klavíristů Evropy na Festivalu F. L. Věka

Novinky, Dana Ehlová

Dvě premiéry charakterizují šesté pokračování letošního Festivalu F. L. Věka, které je na programu v neděli 13. října. Premiérově se jeden z koncertů uskuteční v historických prostorách obrazárny renesančního zámku v Opočně a poprvé se na této hudební přehlídce představí klavírista Jan Bartoš.

Foto: Vojtěch Havlík

Jeden z nejlepších klavíristů Evropy - Jan Bartoš - se představí na Festivalu F. L. Věka.

Článek

Klavírní virtuóz

Jan Bartoš má hudbu v genech a velice brzy dokázal, že má i mimořádný talent. Stal se nastupující hvězdou současné generace klavíristů a ne náhodou ho zahraniční tisk označuje jako "jednoho z nejlepších evropských klavíristů" nebo "citlivého a rafinovaného interpreta".

Je posledním žákem legendárního klavíristy Ivana Moravce, držitelem Professional Studies Diploma z prestižní Manhattan School of Music v New Yorku, doktorátu Akademie múzických umění v Praze a stipendistou Ministerstva kultury ČR.

Koncertoval již v mnoha evropských zemích  stejně jako v Asii a USA (Carnegie Hall, Juilliard School, Rockefeller University v New Yorku a dalších). V roce 2009 debutoval v New Yorku v Beethovenově Klavírním koncertu č. 5 s Manhattan Philharmonia. Tam také zvítězil dokonce ve třech soutěžích, dále získal prestižní ocenění Rucorva Trust Award v Holandsku a Schimmel Prize v Německu.

Program

Miloslav Kabeláč - 8 preludií op. 30 (výběr)

Ludwig van Beethoven - Sonata f moll, op. 57 „Appassionata“

Přestávka

Robert Schumann - Fantasia C dur, op. 17

Fryderyk Chopin - Barcarolle Fis dur, op. 60

Vstupenky

Koncert začíná v 17 hodin. Vstupenky lze zakoupit v Informačním centru v Dobrušce nebo on-line na www.kupvstupenku.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám