Hlavní obsah

Recidivista ohrožoval pracovníka ostrahy obchodního centra ostrým střepem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střepem z rozbité pivní láhve ohrožoval ve Zlíně jedenáctkrát trestaný muž pracovníka ostrahy nákupního centra. Případ, který se stal koncem června, komisař kriminální policie v těchto dnech uzavřel a násilníka obvinil.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Za nebezpečné vyhrožování a výtržnictví recidivistovi v případě odsouzení hrozí až tříleté vězení,“ sdělila dnes mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

„Obviněný šel nakupovat do supermarketu společně se svým známým. Pracovník bezpečnostní agentury pojal podezření, že muži v prodejně ukradli alkohol. Za pokladnami je zastavil s tím, aby ho následovali do zadržovací místnosti, kde jim chtěl zkontrolovat obsah batohu a kam si pro ně měli přijet policisté,“ uvedla mluvčí.

Zloději nejprve šli, ale u východu z obchodu chtěli utéct. Pracovník ostrahy jednoho z nich chytil za batoh, aby mu zabránil v útěku, jenže ten upadl a přitom se mu rozbila pivní láhev, kterou měl v ruce.

„Popadl jeden ze střepů a ohnal se s ním po muži ostrahy, ale ten včas uhnul. Násilník se po něm ohnal ještě dvakrát a přitom mu vyhrožoval, že ho zabije. Bezpečnostní pracovník nechal raději oba muže z prodejny odejít. Přivolaní policisté dvojici záhy dopadli a převezli na služebnu k dalším potřebným úkonům,“ popsala událost Monika Kozumplíková.

Komisař kriminální policie ze Zlína obvinil třiačtyřicetiletého muže bez stálého bydliště z trestných činů nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Za to hrozí jedenáctkrát trestanému recidivistovi v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám