Hlavní obsah

Psí exkrementy a injekční stříkačky narkomanů trápí metropoli

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dohled nad dodržováním veřejného pořádku je jednou z hlavních priorit Městské policie hl. m. Prahy a zároveň jedním z nejpalčivějších problémů, které trápí obyvatele metropole. V této oblasti bylo za první pololetí strážníky odhaleno celkem 38 519 přestupků.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Ve vnitřní struktuře řešených přestupků proti veřejnému pořádku byly v I. pololetí 2013 nejvýrazněji, počtem 12 067 případů, zastoupeny přestupky proti pořádku v územní samosprávě, následovalo znečištění veřejného prostranství, veřejně přístupného objektu nebo veřejně prospěšného zařízení anebo zanedbání povinnosti úklidu veřejného prostranství, a to v 11 647 případech,” informoval ředitel Městské policie hl. m. Prahy Ing. Eduard Šuster.

Strážníci dále odhalili 7519 přestupků rušení nočního klidu a 5220 přestupků neoprávněného záboru veřejného prostranství. „V rámci dalších vykonávaných aktivit, souvisejících s problematikou veřejného pořádku, bylo strážníky Městské policie Praha v průběhu výkonu služby za letošní první pololetí kontrolováno celkem 268 324 osob, přičemž strážníci odhalili 187 osob, které byly v pátrání Policie ČR," uvedl Eduard Šuster.

"Strážníci například v první pololetí nalezli více než tři tisíce injekčních stříkaček, jehel a dalšího kontaminovaného materiálu po narkomanech. Tento infekční materiál byl strážníky následně  bezpečně zajištěn a odevzdán k likvidaci. Strážníci také odhalili v prvním pololetí letošního roku 28 případů poškozování majetku formou vytváření nápisů a kreseb tzv. „graffiti“, kterých se dopustilo celkem 38 pachatelů. Zajímavostí je, že v několika případech se jednalo o cizí státní příslušníky,“ dodal ředitel Šuster.

Dalším “nešvarem“, na který je veřejností velice často poukazováno, je neukázněnost majitelů psů a jejich zapomnětlivosti při uklízení exkrementů. V této problematice strážníci Městské policie hl. m. Prahy odhalili v prvním pololetí letošního roku 221 přestupků neodklizení výkalu po zvířeti a 1210 přestupků nedovoleného volného pobíhání psů.

Reklama

Výběr článků

Načítám