Hlavní obsah

Prvoligovým florbalistkám Slavie VŠ Plzeň se daří, v tabulce jim patří druhé místo

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadmíru úspěšně si vede florbalové družstvo žen Slavie VŠ Plzeň v 1. lize žen České florbalové unie. Do zahájení play off soutěže zbývá už pouhých pět kol a slávistická děvčata se drží na skvělém druhém místě.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Úspěch umocňuje i skutečnost, že tým je nováčkem v 1. lize, do které se probojoval minulý rok po jednoznačném vítězství v baráži. Tím se 1. liga ve florbale žen objevila v Plzni a Plzeňském kraji historicky vůbec poprvé. Slávistky se ale nespokojují s dosaženým a kladou si před sebe další smělý cíl – postup do Extraligy žen. A ten není nereálný.

V dosavadním průběhu soutěže zatím prohrály jen dvakrát po základní hrací době a jednou v prodloužení. Z posledních dvou utkání, která děvčata odehrála venku, přivezla plný bodový zisk okořeněný vysokými vítězstvími – v Nymburce 7:3 a v Litvínově dokonce 11:2.

V sobotu 24. ledna přivítaly Slávistky na své palubovce v hale na Borech vedoucí tým soutěže FbC Panthers Praha, který v prvoligové soutěži ještě neprohrál. Dalo by se tedy říci, že se hrál šlágr kola, první s druhým.

Plzeňanky přistoupily k utkání svědomitě, dobře běhaly a účinně soupeřky presovaly. Také se jim střelecky dařilo, takže ve 38. minutě utkání byl stav 6:0 pro domácí tým. Vše nasvědčovalo tomu, že si vedoucí tým z Prahy odveze debakl.

Třetí třetina ovšem nabídla drama. Domácí tým po obdržení první branky znervózněl a pak inkasoval ještě další tři góly. Více ale už Pražanky nestihly a tak si slávistická děvčata připsala vítězství 6:4, po třetinách 2:0, 4:0 a 0:4. Stáhly tak vedení pražských Pantherek v tabulce na čtyři body.

Nyní tým Slavie VŠ Plzeň vyjíždí odehrát tři utkání do Českých Budějovic, Soběslavi a Prahy, doma se svým příznivcům opět představí 28. února v utkání s brněnskými Bulldogs a 1. března s Teiwaz Hranice.

Vynikající mladý florbalový tým by si zasloužil větší podporu plzeňské sportovní veřejnosti, zvlášť ve zbývajících domácích utkáních a následném play off. Neměli bychom zapomínat, že v Plzni nemáme jenom úspěšné profesionální sportovní týmy, které tak rádi oceňujeme, ale že jsou zde i amatérští sportovci, kteří městu dělají radost a dobré jméno.

Reklama

Výběr článků

Načítám