Hlavní obsah

První safari na Moravě otevřela Zoo Olomouc

Novinky, Filip Platoš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již přes týden mají návštěvníci olomoucké zoo možnost zhlédnout první z pěti zoogeografických zón areálu - safari Euroasie. Příchozí, kteří usednou do safari vláčku, mají možnost vidět zubry evropské, losy evropské, jeleny sika, muflony a další zvířata typická pro tuto oblast.

Foto: www.zoo-olomouc.cz

Slavnostní otevření safari Euroasie.

Článek

Zahájení stavby započalo v lednu loňského roku, kdy se rozhodovalo, co s nevyhovujícím technickým stavem výběhu v místě, kde byl snížený zájem návštěvníků. Nakonec bylo rozhodnuto pro tuto variantu, aby se zvýšila atraktivita zoo a posílil se turistický ruch. Na Moravě jde o první safari.

Město Olomouc přispělo k vybudování devíti hektarového safari částkou milion a půl korun českých, stejnou sumou přispěl krajský úřad, zbylé tři miliony investovala Zoo Olomouc.

Podle plánu mají být během následujících pěti let v areálu zoo realizovány čtyři další zóny safari, a to Severní Amerika, Afrika, Austrálie a Arktida. Stavba další etapy je plánována na jaro příštího roku.

Informace o otevírací době a vstupném naleznete na http://www.zoo-olomouc.cz/.

Reklama

Výběr článků

Načítám