Hlavní obsah

První ročník Kvíčerovského šmajdu přilákal na dvě stovky účastníků

Novinky, Jana Rutarová

Město Police nad Metují připravilo na sobotu 6. srpna první ročník sportovně-turistické akce Kvíčerovskej šmajd. Cílem pořadatelů bylo nabídnout v období hlavní turistické sezóny další možnost aktivního vyžití pro všechny věkové kategorie a ukázat krásy Policka.

Foto: archiv Pellyho domů

Kvíčerovskej šmajd

Článek

Téměř dvě stovky účastníků, kteří na první ročník zavítali, dostali na cestu koláč nebo preclík od Kvíčerovské pekárny a mohli se vydat na některou z osmi tras. Ty byly připraveny tak, aby bylo možné je absolvovat pěšky, s kočárky, na kole nebo i na koloběžkách. V místě startu byla po celou dobu konání akce k dispozici bezplatná půjčovna koloběžek Kostka, která během krátké chvíle zela prázdnotou, zájem o koloběžky byl velký.

Z pěších tras byl největší zájem o nejkratší „rodinnou“ trasu o délce 3 km. Cestou mohly děti plnit na připravených stanovištích úkoly a sbírat za to razítka.

V cíli bylo pro všechny připraveno občerstvení a k poslechu hrály až do večera kapely.

Kdo nestihl Kvíčerovskej šmajd, bude mít v případě příznivého počasí možnost vyzkoušet koloběžky na další akci – „Petrovických zatáčkách“ - v sobotu 20. srpna. Jedná se o sportovní akci s možností projížďky na kolech, in-line bruslích, odrážedlech, koloběžkách atd. po silnici v úseku Police n. M. - Na Mýtě, která bude v době konání akce uzavřena pro automobilovou dopravu. V letošním roce budou součástí také závody na koloběžkách pro děti i dospělé.

Reklama

Výběr článků

Načítám