Hlavní obsah

První Knihkupecké čítání se věnovalo dětem, které se rády zaposlouchají do čteného slova

Novinky, Tomáš Bílek

Přilákat děti k četbě knih. Tento nelehký úkol si dalo příbramské Nakladatelství a knihkupectví Pistorius & Olšanská.

Foto: Tomáš Bílek

První knihkupecké čítání. Studentky Gymnázia pod Svatou Horou.

Článek

Ve čtvrtek 30. března se v Pražské ulici v Knihkupectví Pistorius & Olšanská sešla trojice studentek z Gymnázia pod Svatou Horou, nešly si koupit knížky do školního kánonu, ale rozhodly se svůj čas věnovat dětem, a to těm, které se rády zaposlouchají do čteného slova.

Desítka malých i dospělých se tak mohla seznámit s příběhy kouzelné hračky Báry a její holčičky Terezky, o které píše spisovatelka Lenka Rožnovská v knížce pro prvňáčky Panenka Bára. Na očích dětí bylo vidět, že je výkon frekventantek semináře dramatické výchovy plně zaujal a že se všichni přítomní přímo vžili do osudu hlavní hrdinky. 

Mária Olšanská, majitelka knihkupectví, k prvnímu čtení říká: „Udělala mi radost jak ochota studentek z Gymnázia pod Svatou Horou, tak i účast dětí. Věřím, že projekt Knihkupecké čítání má budoucnost. A proto už teď chci pozvat všechny zájemce o dobrou dětskou literaturu na čtvrtek 20. dubna, kdy se na stejném místě jako dnes ponoříme do Hornických pohádek příbramského autora Rudolfa Lukeše. Doufám, že kouzelný svět knih plný fantazie přitáhne další děti ke čtení.“

Reklama

Výběr článků

Načítám