Hlavní obsah

Prvňáci z Marjánky tvořili dárky maminkám k Velikonocům

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Některé prsty jsou mrštné jako hadí ocásky, u některých to vázne. Udělat kohoutí ocas z proužku barevného papíru pomocí tažení přes nůžky, juj, to je ale zapeklitá věc. Ještě že lektorky jsou trpělivé a hravé, pomohou, poradí, pohladí.

Foto: Vratislav Konečný

To budou mít maminky radost!

Článek

Dvaadvacet prvňáků učitelky Květy Braunové ze základní školy Marjánka v Praze-Dejvicích se v pátek dopoledne nenudilo. Pod dohledem lektorek vytvářeli v Domě dětí a mládeže Klamovka na Praze 5 pro maminky nebo babičky dárky k Velikonocům - ty se totiž neúprosně blíží. Lektorky Alžběta Lapáčková, Iveta Nová a Gábina Krejčí se věnovaly dětem s velkou trpělivostí a citem, lidská mláďata si mohla připadat jak u mámy.

Nevěřili byste, jak je pro někoho složitá, pro jiného jednoduchá věc vyrobit z vejce velikonočního kohoutka. Na barevnou skořápku polyesterového podkladu se nalepí očička, ze tří proužků svinutého papírku barevný ocas, hebká chmýří na křídla, pak ještě  špendlíkový zobáček a na vršek hřebínek. Holčičky si počínaly lépe, klukovské prsty jsou spíš asi přivyklé na klávesy počítačů, ale nakonec zvládli kohouty také velmi pěkně.

Výtvor pro maminku se potom musí zasadit do krásně upraveného květináče, ty si děti také samy vyzdobily, v němž je zasazeno osení. To by mělo do Velikonoc vzejít a ručně vyrobený dárek udělá mnohem víc radosti, než nějaké tretka v obchodě zakoupená.

Reklama

Výběr článků

Načítám