Hlavní obsah

Prvňáci na Marjánce se těší na cizí jazyky

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už kolem půl osmé začali přicházet první netrpěliví rodiče před budovu školy s rozšířenou výukou jazyků v Praze na břevnovské Marjánce. Drobotina s batohy a aktovkami, kytičkami v rukou, se řadila ke dvěma učitelům, kteří vyvolávali jejich jména.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Pyšní rodiče samozřejmě vše zaznamenávali  foťáky anebo natáčeli  na kamery. K tomu ještě pomocí mobilů informovali své příbuzné, většinou babičky a dědečky.

Krátce po čtvrt na devět byli značně vykulení, ale rozjaření již téměř školáci pohromadě. Pak  k nim promluvila ředitelka školy Bc. Mgr. Anna Niklová. Přivítala všechny, poté to ještě zopakovala v obou prvních třídách, "áčku" a "béčku", a když se holčičky a kluci konečně usadili, každému z nich předala uvítací list spolu s kytičkou.

Připomenula nezbytnost jazykové výuky, rozšířenou na řadu vyučovacích předmětů, a že  to není jen angličtina, která hýbe světem, ale na škole se učí i francouzština a němčina. Když se dětí dotázala, jak se těší na výuku v cizím jazyku, třebaže někteří již mají tyto znalosti z domova, ozývalo se překřikované "Ano, těšíme!"

Rodičům vysvětlila možnosti školy, různé kroužky od uměleckých po sportovní.

"Letos nám přibylo 54 prvňáků, ale otevřely se ještě další, vyšší třídy," sdělila ředitelka Anna Niklová a spěchala za svými povinnostmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám