Hlavní obsah

Průkazky do filmového klubu v Šumperku nabídnou výhodné vstupné

Novinky, Kamil Navrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2013 nabídne šumperský filmový klub příjemná překvapení. Dochází k základní změně promítacího dne. FK bude hrát filmy pro návštěvníky každou středu, což umožní promítnout více kultovních děl nebo zajímavých novinek. Výrazně zvýhodněni budou diváci, kteří si zakoupí průkazku filmového klubu.

Foto: Tchiba Tadayoši
Článek

V roce 2012 vzrostl počet členů filmového klubu. „Díky zájmu diváků jsme mohli nasadit více představení. Celkem 1439 návštěvníků vidělo 45 představení, a to je pozitivní bilance,“ vypočítává úspěch Kamila Šeligová, vedoucí filmového klubu v Šumperku.

Jednotlivá představení navštěvuje široká veřejnost, nejenom členové filmového klubu. Ti však po předložení členské průkazky získávají nárok na slevu ze vstupného.

„Pro rok 2013 chystá Filmový klub pro své diváky příjemná překvapení. Dochází k základní změně promítacího dne. FK bude promítat filmy každou středu, což umožní promítnout více kultovních děl, zajímavých novinek nebo vítězných filmů z mezinárodních festivalů. Výrazně zvýhodněni budou diváci, kteří si zakoupí průkazku filmového klubu v ceně 60 Kč. Novinkou jsou i samostatné plakáty s vkusnou grafikou,“ doplnila informace Šeligová.

Pro rok 2013 se podařilo získat partnera filmového klubu, Agenturu Kryštof, s. r. o. “Rozhodli jsme se podpořit filmový klub, protože nabízí zajímavé tituly. Díky našemu příspěvku budou filmy dostupnější většímu počtu lidí a hlavně studentům. S průkazkou na filmový klub v hodnotě 60 Kč koupí návštěvníci vstupenky na vybraná představení se zvýhodněním až 20 Kč,“ řekla k partnerství s filmovým klubem Tereza Čechová, jednatelka společnosti Agentura Kryštof, s. r. o. Průkaz člena klubu umožňuje zároveň získat slevu ze vstupného na zajímavé filmové semináře a festivaly nejen u nás ale i na Slovensku a v Polsku.

Mezi členy šumperského FK je velmi oblíbená Letní filmová škola v Uherském Hradišti. Každoročně se jí ze Šumperka zúčastňuje skupina zhruba 10 nadšenců. „V roce 2012 jsme měli jedinečnou možnost setkat se na LFŠ s režiséry Carlosem Saurou, Istvánem Szabó nebo uhrančivým iránským režisérem Abbásem Kiarostamím,“ zmínila zajímavé možnosti Šeligová. V rámci filmového klubu jsou promítány filmy populárního Projektu 100. V roce 2013 se můžeme těšit na filmy Sunset Blvd. režiséra Billyho Widera, Tenkrát na Západě, režiséra Sergia Leone nebo Big Lebowski bratrů Coenů.

Bližší informace o promítaných filmech najdete na webových stránkách www.kinosumperk.cz, plakátech, letácích, na facebooku pod názvem Kino OKO a ve vitríně na budově kina, která je určená samostatně jen pro FK. Své připomínky mohou zájemci posílat na mail kinosumperk@seznam.cz, nebo seligova@knihovnaspk.cz.

„Rádi přivítáme další zájemce o šumperský filmový klub. Zajímají nás také vaše názory a náměty na promítané filmy. Zájemci, kteří pošlou svůj mailový kontakt, mohou být pravidelně informováni o aktuálním promítání FK v daném měsíci. Ještě stále máme co zlepšovat. Naše další aktivity bychom chtěli směřovat i na přehlídky filmů zajímavých režisérů. U vybraných českých titulů bychom rádi zajistili i účast tvůrců. Zakoupením průkazu podporujete činnost klubu a zároveň tím dáváte najevo, že máte zájem, aby se v místním kině promítaly kvalitní filmy,“ dodala Šeligová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám