Hlavní obsah

Proti útočníkovi v metru museli strážníci použít pohrůžku použití zbraně

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na agresivního muže v pražském metru museli v úterý ráno použít strážníci nejdůraznější pohrůžku - možnost použití střelné zbraně. Brutalita agresorů stoupá, metro se stává častým místem jejich útoků.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V úterý ráno bylo přijato volání na tísňovou linku 156, že ve vestibulu stanice metra Národní třída došlo k napadení jednoho muže druhým.

„Napadený, který volal, sdělil, že má krvácivá zranění v obličeji, a žádal o pomoc. Na místo se vzápětí dostavily dvě hlídky strážníků,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Proti velmi agresivnímu muži, který druhého ohrožoval zbraní, strážníci použili výstrahu - hrozbu služební zbraní. Následně ho za pomoci donucovacích prostředků zadrželi.

„Napadený muž je strážníkem pražské městské policie, v té době byl mimo službu a v metru se zastal ženy, kterou agresor verbálně napadal. Agresor strážníka udeřil plynovou zbraní do obličeje. Zraněný strážník byl převezen na ošetření do jedné z pražských nemocnic,” dodala mluvčí. Případ dále šetří Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám