Hlavní obsah

Projekt Víc pro děti než pro sebe ocenil dobrovolnickou práci

Novinky, Alena Lochmannová

Projekt Víc pro děti než pro sebe je společným tříletým projektem Plzeňského kraje a Plzeňské krajské organizace Pionýra, jehož cílem je podpořit dobrovolnickou práci s dětmi a mládeží a zvýšit její celospolečenskou prestiž.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Projekt "Víc pro děti než pro sebe" je společným 3letým projektem Plzeňského kraje a Plzeňské krajské organizace Pionýra.

Článek

Dobrovolnice Marie Kopečná, vedoucí dětského kroužku Štěpánka Balvínová Žáková, vedoucí pionýrské skupiny Václav Brand a trenérka mladých házenkářek Věra Jordanovová – to je čtveřice oceněných, kteří převzali ve čtvrtek 17. září z rukou hejtmana Václava Šlajse a předsedy Plzeňské krajské organizace Pionýra Martina Mlynáříka děkovný list za práci s mládeží v rámci projektu Víc pro děti než pro sebe, šek na 10 tisíc korun a poukázku na odběr knih.

Projekt byl vyhlášen prostřednictvím webových stránek Plzeňského kraje a tiskové zprávy 20. dubna 2015, následně byl zveřejněn i na stránkách Plzeňské krajské organizace Pionýra. Do konce května pak mohla veřejnost zasílat návrhy na ocenění. Letos se uskutečnil druhý ročník.

Kandidáty hodnotila komise zástupců Plzeňského kraje a Pionýra. Na základě délky praxe, intenzity práce s dětmi a mládeží a množství činností v organizaci vybrala komise z nominovaných čtyři osoby, které si právě dnes na krajském úřadě převzaly nejen děkovný list, ale také finanční odměnu a poukázku do knihkupectví.

Slavnostního předání ocenění třem vybraným "dobrovolníkům" se zúčastnil hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, radní Jaroslav Šobr a předseda Plzeňské krajské organizace Pionýra Martin Mlynářík.

„Žijeme v době, kdy hodnota věcí je měřena penězi. Domnívám se, že se najde řada činností, které penězi měřit nelze. Právě ti, kteří ocenění dnes přebírají, nezištně pomáhají druhým a svou obětavou prací obohacují naši společnost,” uvedl hejtman Václav Šlajs.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám