Hlavní obsah

Prohlídky o marnivé princezně zvou děti do mníšeckého zámku

Novinky, Marie Charvátová

O víkendu se na zámku v Mníšku pod Brdy opět konají oblíbené prohlídky pro děti. Při nich potkají pohádkové průvodkyně, prohlédnou si zámecké komnaty a dozví se mnoho zajímavého. Návštěvníci mohou zavítat také do výtvarné dílny, tajemného sklepení, na vyhlídku z věže i na klasické prohlídky.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

V sobotu i v neděli 23. a 24. března bude děti zámkem provádět mníšecká princezna, která se chystá na ples. Je maličko marnivá a má spoustu šatů. Neví, které si vybere, aby byla nejhezčí. Červené, modré nebo zlaté? Pomohou děti princezně vybrat šaty na ples?

Princezna jim během prohlídky šaty předvede a také prozradí, jaká dřív byla móda a co rádi nosili šlechtici, šlechtičny a všichni, kdo bydleli na zámcích. Jestlipak by si dneska kluci nasadili paruky, přiléhavé punčochy a střevíčky s mašlí a podpatkem? Marnivé a parádivé totiž nebývaly jen princezny. Na obrazech v životní velikosti si takové pány děti prohlédnou, ale uvidí i rytíře v brnění nebo barona v myslivecké uniformě. 

V sobotu se budou konat i prohlídky s královnou Elsou. Else se ztratil Olaf a ona má strach, aby nešel na sluníčko. Ale určitě ho s pomocí dětí včas vypátrá. Pak všechny pozve také do Kouzelného sklepení, kam chodí navštívit svoji sestřenici Zimní vílu a další postavy z pohádek. 

Po oba dny zve k návštěvě také výtvarný ateliér pro děti, vyhlídka z hodinové věže, kam vede točité schodiště, a prohlídka dvou zámeckých okruhů pro dospělé, kde si návštěvník prohlédne portréty majitelů, barokní i rokokový nábytek, míšeňský porcelán nebo moderní předměty z doby první republiky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám