Hlavní obsah

Prodej hedvábných halenek podpoří prevenci rakoviny

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měsíc boje proti rakovině ukončilo 31. října setkání pacientek v concept storu La Gallery Novesta v Praze. Podpora onkologicky nemocných ale pokračuje charitativním prodejem designových halenek. Svou účastí akci podpořily herečky Kateřina Kaira Hrachovcová a Yvetta Blanarovičová.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Večer určený především onkologickým pacientkám s názvem Fashion Rendez-vous „Čas na krásu“ uzavřel sice akce projektu „Klobouk dolů“ v měsíci říjnu, ale nikoli možnost pomoci všem, kteří se se zákeřným onemocněním potýkají.

„Společně s pražskou La Gallery Novesta jsme vytvořili originální módní halenku, která byla inspirována jedním oblíbeným kouskem z mého šatníku,“ vysvětluje ředitelka Dialogu Jessenius Michaela Tůmová a dodává: „Koupí halenek jejich nové majitelky podpoří částkou tisíc korun preventivní projekty rakoviny prsu.“

Už během Fashion Rendez-vous si halenky odneslo z La Gallery Novesta pět zákaznic. „Ostatní dámy nemusí mít obavu, že by se na ně nedostalo. Halenky šijeme na míru do čtrnácti dní. Na výběr je hned z deseti barevných odstínů hedvábí,“ upřesnila majitelka butiku Hana Zouvalová.

Výjimečný večer a představení charitativních halenek si nenechaly ujít ani Kateřina Kaira Hrachovcová a Yvetta Blanarovičová, kterým osud pacientek bojujících s rakovinou není lhostejný. Samy si také na speciálním fantomu vyzkoušely, jak se provádí samovyšetření prsu a dozvěděly se, jak je důležitá prevence.

Akce byla součástí projektu „Klobouk dolů“, kterým společnosti Dialog Jessenius a Projekt 35 vzdávají hold pacientům a zdravotnickým pracovníkům bojujícím se zákeřnou rakovinou. V letošním roce jej zakončí vánoční koncert operního pěvce Štefana Margity, který se uskuteční 23. listopadu v Kostele svatých Šimona a Judy na Starém Městě. Akce bude přístupná i široké veřejnosti. Vstupenky jsou k dostání na www.ticketstream.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám