Hlavní obsah

Přiveďte svého mimozemšťana na sobotní Svatojánskou noc ve Vrbně pod Pradědem

Novinky, Lenka Gulašiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 23. června organizuje Spolek Přátel Vrbenska ve Ski Areně ve Vrbně pod Pradědem Svatojánskou noc. Kromě jiného se bude pátrat po svatojánském pokladu horských skřítků, návštěvníci si vyzkoušejí kouzlo virtuální reality a v restauraci Andělka ochutnají nápoj lásky.

Foto: Archiv restaurace Andělka

V restauraci Andělka můžete v sobotu 23. června ochutnat nápoj lásky a prožít Svatojánskou noc ve Vrbně pod Pradědem.

Článek

„Kdo přijde v kostýmu, nebo na třetí ročník naší Svatojánské noci přivede svého mimozemšťana, UFO či bludičku, dostane první pivo zdarma. A povedené převleky oceníme,“ zve Karel Michalus, předseda Spolku Přátelé Vrbenska, podle jehož slov je pro příchozí od 14 hodin připraveno množství zajímavých her.

„I díky finanční podpoře ze strany města si mohou děti i dospělí zdarma vyzkoušet kouzlo virtuální reality v podobě horské dráhy a mimozemského nebo podmořského světa. Odkazem na mimozemský život je i soutěž létajících talířů – děti se jimi budou trefovat na cíl a pro vítěze máme připraveny odměny. Soutěžit se bude i ve vystřelování svítících vrtulek. A kdo si na kole štěstí vytočí jízdu, může se na zdejší bobové dráze projet za pětikorunu,“ pokračuje Karel Michalus a dodává, že ve výjimečné atmosféře Svatojánské noci ve Vrbně pod Pradědem si návštěvníci budou moci nechat věštit budoucnost kartářkou, numeroložkou nebo věštkyní.

V restauraci Andělka, kde budou připravovány dobroty na grilu, bude možné ochutnat nápoj lásky či jiné zaručeně kouzelné elixíry, speciálním svatojánským douškem domácí limonády se budou moci osvěžit i děti.

„Nevšední den zakončí hudební skupina Mimoni z Vrbna a chybět nebude ani volba královny Svatojánské noci. A kdo najde svatojánský poklad horských skřítků v podobě dvanácti lahví sektu, může slavit až do rána,“ usmívá se předseda Spolku Přátelé Vrbenska a poznamenává, že dvanáct lahví symbolizuje pohádkových dvanáct měsíčků. Ti jsou odkazem na akci konanou vždy na konci roku, v jehož průběhu ovšem spolek pořádá akcí mnohem víc.

Například v průběhu letošních prázdnin si mohou návštěvníci Jeseníků přijít do Vrbna pod Pradědem prohlédnout 1400 snímků shromážděných na Výstavě na ulici. „V restauraci Andělka jsou k dispozici snímky ze sportovního života ve Vrbně pod Pradědem, v penzionu U Hradilů připomínáme historii slezské kuchyně a v kavárně U Nás jsou zaznamenány změny života na Vrbensku. Tady všude mohou hosté požádat o předložení alb, v nichž už mnozí návštěvníci objevili své předky, nebo známé,“ přibližuje Karel Michalus projekt trvající až do 1. září. 

Zároveň pozval i na Lesní slavnost lapků z Drakova, jež se uskuteční ve dnech 21. a 22. července. Spolek Přátel Vrbenska připravuje tuto svou největší každoroční akci od roku 2006. Od té doby se stala jedním z nejrozsáhlejších projektů na Jesenicku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám