Hlavní obsah

Připomínka srpnové invaze se za účasti muzikantů uskuteční u Boršova nad Vltavou

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik hudebních seskupení připomene na happeningu neblahé události 21. srpna roku 1968. Jedná se o třetí ročník volně pojaté párty těch, kterým není lhostejná vzpomínka na temnou minulost našich dějin.

Foto: Petr Hejna

z předchozích ročníků

Článek

Vystoupí například jihočeský bard Petr Brandt, pražské dark popové duo Phonetix, písečtí 2 Generations  a jihočeský All Stars Jam Band.

V této partě se objeví bubeník Dan (Led Zeppelin Revival, Bratři Karamazovi aj.), baskytarista a zpěvák Pavel (ex Taknatudu, ex Sirael aj.), hráč na klávesové nástroje Břetislav a baskytarista Láďa (oba Good Company, Blue Sand aj.). Dále budou v bandu k slyšení kytaristé, otec a syn Petrové z i samostatně později vystoupivšího art & psychedelic rockového projektu 2 Generations, který se účastnil i předchozích dvou ročníků (dále činní i v TransEuropean sExpress).

Dozajista opět dojde na nespoutanou improvizaci, po nějakých 44 letech obnovenou světovou premiéru si zažije protest song Dny zrady, pocházejícího z plodného brku frontmana 2 Generations, kterémužto v době sepsání songu bylo ne o moc více než třináct let. 

V programu nebude chybět reprodukce dobových budovatelských hitů, dojde k nasazení těžké techniky a vyloučeny nejsou jiné kuriozity. Dobové kostýmy - pionýrský kroj, SSM košile, lampiony, třepetalky, busty budovatelů komunismu, alegorické vozy atd. vítány. Občerstvení podáváno opět za lidové ceny, včetně několika druhů točeného piva, klobás z grilu apod. Přímo u jezu je ideální koupání.

Akce se uskuteční v prostoru před chatou U Šilhavé chobotnice, katastrálně spadající pod Kamenný Újezd, osada Březí. Nicméně nejblíže je to z konečné budějovické MHD v Boršově u těstovinárny páně Zátky, proti proudu pak kousek přes Březí k jezu na Vltavě (na protějším břehu je hospoda U Rybů). Počátek již před polednem, zhruba v 11 hodin, konec bez omezení. Jelikož se jedná o ryze nekomerční akci, tak vstup zdarma. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám