Hlavní obsah

Příměstský In-line tábor byl obohacen programem plným tance a akrobacie

Novinky, Stanislava Dvořáková

Vítaným zpestřením prázdnin v Ústí nad Orlicí jsou příměstské tábory In-line školičky Mgr. Markéty Skalické, které s přihlédnutím k zájmu dětí o nové pohybové aktivity akrobacie a tance jsou doplňovány odpovídajícím programem.

Foto: archiv In-line

S patřičnou radostí nad zvládnutím akrobatických prvků se loučily děti letošních sportovních příměstských táborů.

Článek

Absolventka oboru marketing a management sportu a zároveň majitelka In-line školičky v Ústí nad Orlicí Mgr. Markéta Skalická s týmem zhruba 25 instruktorů zajišťuje o letních prázdninách pro děti příměstské tábory naplněné od pondělí do pátku sportem, zábavnými hrami, soutěžemi a výlety.

Téměř každý týden (7 týdnů v červenci a srpnu) probíhá nějaký tábor se zajímavou pohybovou náplní. Je to jednak tábor pro nejmenší, dále se speciálním zaměřením in-line školička, koloběžky, bike školička a na závěr zážitkový tábor.

V letošním roce vzhledem k zvýšenému zájmu dětí o náročné pohybové aktivity byly přidány kempy pohybové akrobacie a tanečně-akrobatický s nácvikem Streetu a Hip Hopu. Děti si tak dostatečně užily akrobacie, gymnastiky, cvičení na nářadí (kůň, švédská bedna, kladina), jógy, parkuru i slackline.

Nebyly ani ošizeny o tradiční prázdninové radovánky, kdy (ovšem s přizpůsobením programu vrtkavému počasí) navštívily aquapark, tábořiště v Cakli, kde si užily svezení na lodičkách, horolezeckou stěnu i adrenalinovou noc v turistické ubytovně.

Dále to byly výlety po okolí a na Andrlův chlum. Účastníci sportovního tábora si zajely i do trampolinového centra Freestyle Kolbenky v Praze.

Forma těchto příměstských táborů je přínosem pro děti, kterým přináší účelné a organizované užití volného času ale také pro rodiče, kteří mají tímto způsobem přes den zajištěný dohled, kdy si děti vyzvednou až v 16 hodin po skončení pracovních povinností.

Během prázdnin tak bylo v Ústí nad Orlicí do některé varianty sportovní aktivity zapojeno 320 dětí. In-line školička však organizuje tyto tábory i v šesti okolních městech, navíc i v Pardubicích, takže celkově se postarala o 660 dětí.

Další vítanou specialitou těchto In-line příměstských táborů je na závěr tábora zapojení rodičů do cvičební hodiny. Tentokrát v pátek v 16 hodin, dříve než si odvedou děti domů, se stávají diváky ukázkového vystoupení jejich naučených dovedností.

Slavnostní rozloučení a upomínkový list na absolvování tábora spolehlivě pak zažene smutek nad ztrátou každodenních kamarádů a přinese příjemné okamžiky celým rodinám.

Reklama

Výběr článků

Načítám