Hlavní obsah

Příliš rychlá jízda po mokré vozovce se mladíkům nevyplatila, skončili v nemocnici

Novinky, Milan Haluška

Na křižovatce Orlovské a Vodní ulice v Havířově došlo ve středu po 21. hodině k dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Octavia. Vozidlo, které řídil teprve sedmnáctiletý mladík, se dostalo do smyku vlivem mokré vozovky a rychlé jízdy a převrátilo se na střechu.

Foto: Policie ČR

Nehoda

Článek

Sedmnáctiletý řidič utrpěl těžká zranění, v době příjezdu záchranářů byl v bezvědomí a v přímém ohrožení života a byl převezen do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Jeho patnáctiletý spolujezdec měl větší štěstí, má jen lehká zranění a byl transportován do nemocnice v Havířově.

"V následujících dnech budeme prověřovat, zda mladík usedl do vozidla s vědomím či bez vědomí majitele vozidla. Na místě byly zajištěny stopy, které nám potvrdí, kdo konktrétně za volantem v době nehody seděl. Zatím pracujeme s informací, že vozidlo řídil 17letý mladík. Dechovou zkoušku, vzhledem ke zdravotnímu stavu chlapců, nebylo možné provést na místě. Odběry k expertíze nám zajistili lékaři. Škoda na vozidle a na svodidlech bude bezmála 300 000 Kč," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

Reklama

Výběr článků

Načítám