Hlavní obsah

Přijďte podpořit maminky v azylovém domě Vsetín

Novinky, Iva Radostová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V místním azylovém domě pro ženy a matky s dětmi se v úterý otevřou dveře veřejnosti. Při příležitosti Mezinárodního dne žen může každý, kdo přijde, maminky podpořit nákupem drobných předmětů, které zde vyrábí.

Foto: Nadace Terezy Maxové dětem

Den otevřených dveří v azylovém domě, projekt Made By

Článek

Do azylového domu přichází matky s dětmi, které se z různých důvodů nemohou v momentální situaci o sebe a své děti postarat samy. Azylový dům jim nabízí nejen ubytování, ale i pomoc s nalezením cesty z problémů ven.

Ten vsetínský funguje už 17 let a poskytuje matkám a jejich dětem 23 lůžek. Pomáhá ženám jak s otázkami financí a nalezením práce, tak i s problémy týkajícími se domácího násilí. V případě, že je to potřeba, mají tyto ženy možnost využít psychologickou pomoc.

Pomoc těmto matkám už třetím rokem nabízí také projekt Made By, který ve vsetínském azylovém domě realizuje Nadace Terezy Maxové dětem a Citi Foundation ve spolupráci se spolkem Otevřená budoucnost. Projekt zajišťuje pravidelné vzdělávání ve finanční gramotnosti a dává maminkám právní povědomí o nejrůznějších situacích, na které je třeba si dát pozor, včetně návodu a doporučení, jak se jim vyvarovat. Zároveň je kladen důraz na nalezení cesty uplatnění na trh práce.

„Postavit se opět na vlastní nohy a začít znovu, je snem mnohých maminek v azylových domech. Proto, zvýšíme-li jim, mimo podporu v době jejich pobytu v azylovém domě, i šance při vstupu na trh práce, pak usnadníme tento proces jejich návratu do samostatného života. A to je naším sledovaným cílem,“ uvedla Terezie Sverdlinová, ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem.

Kromě toho nabízí projekt Made By matkám také možnost zapojit se do jeho praktické části, která spočívá ve výrobě drobných předmětů symbolizujících domov. Právě ty je možné během Dne otevřených dveří v azylovém domě pořídit a maminky tím podpořit.

Azylový dům bude veřejnosti přístupný 8. března od 14.30 do 18.00.

Kontakt na azylový dům Vsetín: Hrbová 1561, Vsetín

Reklama

Výběr článků

Načítám