Hlavní obsah

Příbram Food Festival letos už v červnu

Novinky, Jitka Doubravová

Druhý ročník Příbram Food Festivalu je tady. Po prvním ročníku, o který byl enormní zájem, se chystá na Dvořákově nábřeží v Příbrami další. Tentokrát ještě před prázdninami, a to 3. června.

Foto: Lukáš Ernst
Článek

Minulý ročník se konal v měsíci září. Předpověď počasí byla dva dny předem tragická, avšak naštěstí se nevyplnila. Letos největší gastronomická akce v okrese proběhne už za necelé tři měsíce.

„Minulý rok jsme se rozhodli až v květnu, že Food Festival zorganizujeme, proto jsme zvolili září, aby byl čas na přípravu. Už loni jsme ale věděli, že chceme tuto akci pořádat ještě před prázdninami, proto od letoška se můžete těšit na festival vždy v měsíci červnu,“ vysvětlil za organizátorskou agenturu Petr Větrovský.

Koncept festivalu zůstává stejný. Svá degustační menu uvaří regionální restaurace, a návštěvníci budou moci volit nejlepší restauraci. ,,V této době potvrdilo účast už osm restaurací, a s dalšími jednáme. Návštěvníci se mohou těšit i na nové restaurace, který se minulý rok nezúčastnili,“ dodal Větrovský. Akce startuje opět v 10 hodin dopoledne, a vyhlášení je plánováno na 18 hodin odpoledne. Vstupné je 50 Kč, pro děti do deseti let zdarma.

O první ročník byl takový zájem, který nečekal nikdo z organizátorů ani z restaurací. Akci navštívilo několik tisíc lidí. Dle slov organizátorů a restaurací se letos dělají takové opatření, aby byly co nejmenší fronty, a zásoby jídla po celý den.

„Budeme dělat vše pro to, abychom odstranili malé nedostatky z prvního ročníku. A i kdyby hromy blesky hlásili, letos bude akce kolem celé Obory, jak bylo plánováno už minulý rok," dodali závěrem organizátoři.

Vstupenky na druhý ročník jsou již v prodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám