Hlavní obsah

Při Kadeřábkově dni dostali špičkoví lékaři a sestry čestné medaile

Novinky, Jiří Kubík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Oblastní nemocnici Příbram (ONP) se v úterý 4. června konal 5. ročník odborného semináře s názvem Kadeřábkův den. Jedná se o prestižní celodenní odbornou akci, kterou organizuje jednotka intenzivní péče interního oddělení příbramské nemocnice.

Foto: Jiří Kubík

Záštitu nad 5. Kadeřábkovým dnem v Oblastní nemocnici Příbram převzal hejtman Středočeského kraje Josef Řihák (vlevo).

Článek

Kadeřábkův den se v příbramské nemocnici koná na památku legendárního příbramského lékaře a primáře interního oddělení zdejší nemocnice Františka Kadeřábka.

Slavnostního zahájení se zúčastnil i hejtman Středočeského kraje Josef Řihák, který nad akcí převzal záštitu.

„Příbramskou nemocnici znám velmi dobře a její služby často využívám. Děkuji všem lékařům, zdravotním sestrám a dalšímu zdravotnickému personálu za péči, které se nám, pacientům, v tomto zařízení dostává. Středočeský kraj se neustále snaží co nejlépe pečovat o svých pět oblastních nemocnic. Investujeme nemalé peníze do zlepšení jak prostředí pro klienty a personál nemocnic, tak i do přístrojového vybavení. A myslím si, že tyto obří investice do našich nemocnic jsou vidět. A to nejen v Příbrami, ale i v dalších našich krajských nemocnicích v Kladně, Mladé Boleslavi, Kolíně a Benešově. Za uplynulých pět let se prostředí a přístrojové vybavení našich krajských nemocnic změnilo zcela radikálně k lepšímu. Vážím si také, že naše nemocnice ve svém úsilí poskytovat co nejlepší péči svým pacientům spolupracují s renomovanými fakultními nemocnicemi. A výsledkem této spolupráce je například i dnešní odborný seminář, na kterém se o své zkušenosti z léčby podělí s příbramskými lékaři a zdravotními sestrami špičkoví specialisté,“ řekl v projevu na slavnostním zahájení hejtman Řihák.

Ředitel Oblastní nemocnice Příbram Stanislav Holobrada poděkoval Středočeskému kraji za podporu, kterou od svého zřizovatele dostává. Poděkoval rovněž pořadatelům za organizaci Kadeřábkova dne.

„Pod primářem příbramské interny Františkem Kadeřábkem pracoval můj otec. I já jsem se u tohoto legendárního příbramského lékaře zde jako medik zaučoval. Jsem proto rád, že letos kromě rozvíjení této uznávané přidáváme novou tradici – první předání Čestných medailí Františka Kadeřábka. Lékaře, prvního primáře interního oddělení v Příbrami, autora první interní jednotky intenzívní péče v širokém okolí a velice uznávané osobnosti laickou i odbornou veřejností,“ řekl ředitel příbramské nemocnice Stanislav Holobrada.

Po slavnostním úvodu předali hejtman Středočeského kraje Josef Řihák a ředitel nemocnice Stanislav Holobrada prvních šest čestných medailí Františka Kadeřábka.

Ocenění získali lékařky Alexandra Žofková a Růžena Holečková, zdravotní sestry Marie Vohradská a Vlasta Smetánková a in memoriam i lékaři Zdeněk Brandtl a Fedor Kasper.

Program 5. Kadeřábkova dne v Oblastní nemocnici Příbram poté pokračoval odbornými přednáškami, na kterých vystoupili renomované osobnosti - například Vladimír Beneš z Neurochirurgické kliniky Ústřední vojenské nemocnice Praha a Štěpán Linakurau z pražského protonového centra. Celkem odborný program sledovaly přibližně dvě stovky lékařů a dalších zdravotníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám